Etnel start coöperatie voor werkgelegenheid

Vorig jaar hebben enkele particuliere bedrijven het assembleelid van de NPS, Patricia Etnel, benaderd om via haar wekelijkse spreekuur, personeel voor hun aan te trekken. De bedrijven lieten via Etnel weten, dat ze plaatsingsmogelijkheid hadden. Het assembleelid gebruikt haar netwerken om geïnteresseerden aan te wijzen.
Echter bleek dat de werkzoekenden niet kwamen opdagen of maar één dag hun gezicht lieten zien op de werkplek. “Het werk werd niet serieus genomen. Er werd niet meer met mij teruggekoppeld als de mensen niet meer op het werk verschenen. Ik kreeg van de bedrijven te horen, dat de personen die ik gestuurd had niet kwamen opdagen.”
Deze redenen zijn het waarom achter de Coöperatie Odi, waarmee het assembleelid eind deze maand begint. Deze coöperatie wordt gelanceerd in samenwerking met anderen. In aanloop naar de coöperatie, waarbij ook personen in de textielindustrie gebundeld zullen worden, wordt nagegaan hoe werkgelegenheid te creëren binnen de particuliere sector.
“Daarom bemoeien wij er nu zelf mee. Er zijn uitzendbureaus die heel veel vragen en het personeel onderbetalen.” Deze informatie krijgt Etnel te horen van bedrijven. “Wij gaan niet zo te werk. Met de bedrijven gaan wij na hoe de werkzoekenden te plaatsen. Er zijn bedrijven waarmee ik reeds samenwerk voor werkverschaffing.”
Het aantal werkplaatsen is afhankelijk van het aanbod van de bedrijven. “Steeds meer bedrijven dienen zich aan die op zoek zijn naar personeel. Wij registreren en doen de intakegesprekken. Wij gaan na als de mensen willen werken, waarna zij een formulier krijgen om in te vullen.”
Su nieuws