Er is nog nooit iemand dood gegaan door een COVID- vaccinatie

– GEZONDHEIDSREDACTIE- Er is nog nooit een persoon overleden door een injectie met de verschillende COVID-19 vaccins. Informatie die circuleert op sociale media, als zou dat wel het geval zijn, is niet juist.
Intussen zijn al vele honderdduizenden mensen gevaccineerd in verschillende landen. Er zijn geen  overlijdensgevallen gemeld. Vaccinaties zijn al maanden gaande, in eerste instantie bij tienduizenden mensen tijdens de diverse trials.
Ook een ruim aantal medische specialisten, artsen en andere gezondheidswerkers in buurland Brazilië zijn maanden geleden ingeënt. Ze lopen er allemaal nog fris en gezond bij. Verschillende bloedtests en andere lichamelijke  onderzoeken bij deze geïnjecteerden hebben aangetoond dat er geen noemenswaardige veranderingen zijn in hun gezondheidsparameters.
Zelfs hoogbejaarden, ook personen die ouder zijn dan 100 jaar, met een zwakke gezondheid hebben geen extreme complicaties overgehouden aan de inentingen.
Dat de vaccins bij sommige personen vervelende bijwerkingen kunnen geven, wordt toegegeven door deskundigen. Maar dit percentage is zeer minimaal en de klachten zijn vaak erg mild en van voorbijgaande aard.
Bij het gebruik van elk medicijn kunnen er bijwerkingen optreden, zelfs bij een eenvoudige pijnstiller.
Bij het maken van een keuze om wel of niet te vaccineren tegen COVID-19 is het belangrijk om uw risico desnoods met de hulp van uw arts in te schatten.
Kiest u er voor om niet te vaccineren en daarmee het risico te lopen om besmet te raken met mogelijk fatale gevolgen? Of laat u zich vaccineren zodat u meer bescherming heeft en significant minder risico loopt te overlijden door COVID- 19?
Het beste is om dit met een arts die u vertrouwt te bespreken. Een medicus is het beste in staat om samen met u de juiste inschatting te maken.
Foto: Hakan Nural
Het bericht Er is nog nooit iemand dood gegaan door een COVID- vaccinatie einde bericht ………… (GFC)

Lees verder

Bron:- Suriname