Epidemioloog Ori bevestigt afname Covid-19-besmettingen

03/09/2020 02:04 – Amanda Palis
 
PARAMARIBO – “Wij zijn op de goede weg. Met veel voorzichtigheid willen we zeggen dat het aantal besmettingen met het coronavirus afneemt. We zien per dag mindere positieve gevallen.” Dit zei epidemioloog Radjesh Ori woensdag tijdens de wekelijkse Covid-19-persconferentie.
Maar ondanks de afname denkt het Outbreak Management Control Team nog niet aan versoepeling van de maatregelen en stelt dat het maatschappelijk leven zich geleidelijk aan zal moeten aanpassen aan de nieuwe situatie.
In Frans-Guyana met een hoger aantal besmettingen dan Suriname sterven minder mensen. Volgens infectioloog Stephen Vrede is dat te wijten aan verschillende factoren, zoals onderliggende aandoeningen. De medische specialisten stellen ook dat in Suriname bij bijna 40 procent van de Covid-19-sterfgevallen hoge bloeddruk en diabetes een grote rol hebben gespeeld.
Vreden: “Eveneens moet er rekening mee worden gehouden dat door de beperkte intensivecarecapaciteit in het buurland mensen naar andere gebieden onder Frans beheer zijn overgebracht. We weten niet of zij die daar sterven geteld worden bij Frans-Guyana.” 
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname