Entertainmentsector Suriname in actie; waarom mag first lady wel events houden?

Via sociale media wordt eenieder die in de horeca-, toerisme -en entertainmentsector werkzaam is, opgeroepen deel te nemen aan een protestactie. Deze actie wordt georganiseerd door het Platform ter bevordering van Entertainment, Cultuur en Kunst in Suriname (PECS). Cyrano Davis van Amba & Okasi Events heeft dit bevestigd in gesprek met Suriname Herald.
De leden van platform willen geen tweederangs behandeling van de overheid. Ze zijn er niet over te spreken dat first lady Mellisa Santokhi wel events mag houden in het Live Entertainment Center in het Flamboyant Park, terwijl er voor hun andere regels gelden. Ook snapt men niet dat casino’s gewoon opengaan en door verdienen.
In het bericht worden werknemers, ondernemers en artiesten die werkzaam zijn in deze sectoren opgeroepen om vandaag om 11.00 uur massaal te verzamelen bij de TBL Parking. In de oproep wordt er melding van gemaakt dat er geprotesteerd zal worden om tot een oplossing te komen of om een eventuele compensatie voor de evenementen te krijgen.
De organisatie vindt dat de entertainmentwereld ook het recht moet krijgen om evenementen te organiseren. “Het is tijd dat we voor onszelf opkomen en iets gaan doen aan deze situatie, want zo kan het niet verder”, wordt aangegeven in het bericht.
Vanuit het platform waren er protocollen aangeboden aan de regering voor het organiseren van evenementen in de buitenlucht. Deze waren onlangs nog goedgekeurd door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. De protocollen moesten echter nog naar het Outbreak Management Team.
De entertainmentsector was al verheugd omdat er wat schot in de zaak kwam. Echter blijkt nu dat Suriname in de alertfase is en zal er alles aan doen om een nieuwe golf te voorkomen. Er moet goed beleid hierop worden losgelaten om erger te voorkomen. Het ministerie van Volksgezondheid is volgens minister Ramadhin niet in staat om een nieuwe golf van het coronavirus mee te maken. Daarom is onder andere besloten om de avondklok te vervroegen naar 21.00 uur.
Tijdens een gisteravond belegde spoedpersconferentie heeft Ramadhin aangegeven, dat de veiligheid van de burger de hoogste prioriteit geniet. Ook is het samenscholingsverbod gesteld op niet meer dan twintig personen.
Sjovellie Amoksi

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald