Enorme toename COVID-19-besmettingen in West-Suriname

Er is weer een enorme toename van het aantal COVID-19-besmettingen in het westen van Suriname. Het gaat om Nickerie, Coronie en het ressort Kabalebo. Dit kwam vandaag tijdens een persconferentie van het COVID-team Nickerie naar voren. Het team onder leiding van districtscommissaris (dc) Senrita Gobardhan heeft de lokale media geïnformeerd over de huidige situatie.
In maart van dit jaar kende het westen nog geen enkel positief geval om dan in april al te moeten dealen met 22 positieven. Tot heden in de maand mei zijn er 120 COVID-19-positieven in het westen van Suriname. Hiervan komen negentien uit het ressort Kabalebo, tien uit het district Coronie en 91 besmettingen van Nickerie.
Het Mungra Medisch Centrum (MMC) en het Staatslogeergebouw zullen spoedig boven hun capaciteit komen te verkeren. Er is daarom nu al naar een derde locatie uitgekeken voor opvang van besmette personen. Gekozen is voor het VHP-centrum in Nickerie, dat wordt ingericht voor de opvang van bijkans 90 personen die in isolatie moeten.
Dc Gobardhan heeft opnieuw de samenleving opgeroepen om zich te houden aan de MoHanA-maatregelen en indien nodig thuis te blijven.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald