Emotionele Atompai behaalt eclatante overwinning politiebondsverkiezingen

Een emotionele maar tegelijkertijd een dolblije Milando Atompai is als grote winnaar uit de bus gekomen bij de bestuursverkiezingen van de Surinaamse Politiebond (SPB). De 30-jarige trekker van de Vernieuwingsbeweging behaalde 947 stemmen en liet zijn tegenstanders van de vier andere kandidatenlijsten ver achter zich.
De tegenkandidaten behaalden het volgende aantal stemmen: Steven Rozenblad (191), Jacobus Anantoewe (163), Sharveen Koelfat (57) en Lothar Biervliet (40).

Foto: Suriname Herald

Hij was ervan overtuigd dat hij het merendeel van de stemmen zou behalen. Dat liet hij gisteren in elk interview blijken dat hij aflegde.
Atompai droeg zijn verkiezingswinst op aan zijn moeder, die één dag voordat hij zijn 30e verjaardag herdacht kwam te overlijden. Ook memoreerde hij zijn vader die hem reeds is voorgegaan.
Nadat de verkiezingsuitslag bekend was werd er een pagara afgeschoten en champagne ingeschonken.
Revelino Eijk, die de lijst Atompai, ondersteunde zei dat dit bestuur ook als het vorige voor elke politieman zal werken. De goede dingen die het bestuur heeft gedaan in de zittingsperiode zullen worden voortgezet.
Nog voor de volledige uitslag bekend was, waren de tenten van de tegenkandidaten leeg. De tegenstanders waren in geen velden of wegen te bekennen. Reeds voor aanvang van de telling had Atompai een voorsprong.
Sergio Gentle is de nieuwe voorzitter van de Politie Sportcentrale. Hij behaalde 674 stemmen. De centrale wordt op dit moment geleid door Atompai. In augustus draagt hij de voorzittershamer over aan Gentle.
Naomi Hoever

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald