‘Eksempre’ heet voortaan ‘Eindelijk’

door Steven Seedo

PARAMARIBO — De kasekomuziekformatie Eksempre opereert nu onder de naam ‘Eindelijk’ laat voorzanger Lesly Goedhart alias Master Koetie de Ware Tijd weten. “Ik kreeg een telefoontje van een man die claimt dat de naam van hem is. ‘Eksempre is onze naam’ zei hij me”, verklaart Master Koetie de reden achter de nieuwe bandnaam.

De eerste song als ‘Eindelijk’ heet ‘A No Mi schuld’. Het nummer is al een hit te noemen. Het bereikte de eerste plaatst van de Top 30 Power Hits van de Stichting Radio-omroep Suriname (SRS). “Bij iedereen is het zo dat wanneer het niet goed gaat, men de schuld geeft aan iemand anders. Maar jij bepaalt zelf de richting van jouw leven”, legt Koetie in een notendop het verhaal achter het lied uit. Het streven van de kasekoband is om tot november een aantal singles uit te brengen en in december een album met acht of negen tracks. De volgende single, ‘Liefde doet pijn’, moet in juni uitkomen.

“Bij iedereen is het zo dat wanneer het niet goed gaat, men de schuld geeft aan iemand anders”Eindelijk bestaat uit zes leden. De kasekomuziekformatie werd in februari 2022 als Eksempre opgericht en scoorde zijn eerste hit met ‘De karavaan gaat door’. De song stond vier weken op de eerste plaats van de Boss 20, de hitparade van Radio Apintie en één week op de hitlijst van SRS. Master Koetie was één van de voorzangers van de populaire kaskawi- en kawinagroep Ai Sa Si in de jaren negentig van de vorige eeuw. Hij maakte ook deel uit van de kaskawigroep Damegro Roots.