Eindelijk straatverlichting voor Brokopondo

16/07/2021 00:00 – Samuel Wens

Minister David Abiamofo (r), geassisteerd door een technisch EBS-medewerker, bevestigt de eerste lantaarnlamp in Nieuw-Koffie kamp, te Brokopondo. : Persdienst NH  
BROKOPONDO – “In het donker vertoeven is niet iets meer van 2021”, zei minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) donderdag bij de feestelijke ‘zachte lancering’ van het project Straatverlichting Dorpen Brokopondo. “De dorpen in het district hebben recht op straatverlichting net als Paramaribo. Brokopondo en Sipaliwini behoren ook tot Suriname. Jullie moeten ook van dit land genieten”, sprak Abiamofo zijn gehoor toe.
De bewindsman liet niet na te benadrukken in welke staat de regering Santokhi-Brunswijk het land heeft overgenomen. “Als wij de crisis niet overwinnen kunnen wij niet normaal regeren.” Volgens Abiomofo zijn de noden van de binnenlandse districten bekend en de samenleving dient te weten dat Suriname niet stopt in Para bij Paranam. Het traditioneel gezag was goed vertegenwoordigd onder leiding van hoofdkapitein Michel Walden van het dorp Klaaskreek. “Regeringen komen en gaan, maar nu hebben de marrons hun eigen mensen in de top”, merkte Walden op.
Het project is een samenwerkingsverband tussen Stichting Rosebell Community Fund, het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en het Tradioneel Gezag. Geld van Iamgold ten behoeve van de gemeenschap wordt beheerd door de stichting. “Afgelopen februari tekenden wij een overeenkomst voor het uitvoeren van gemeenschapsprojecten in de woongebieden van het district, waarin we actief zijn”, zegt voorzitter Stephanie van Lobbrecht.
Dit specifiek project is geraamd op 16.3000 US dollar en behelst het aanbrengen van 1.200 straatlampen in de diverse dorpen. In dorpen zonder elektriciteit zullen vijftig ‘los staande’ straatlampen met zonnecellen worden geplaatst.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname