Eigenaar ‘Surinaams drugsvliegtuig’ woedend op Braziliaanse Federale Politie

Twee piloten ten onrechte twee dagen vastgezeten – Geen drugs aangetroffen
De Braziliaanse Federale Politie heeft afgelopen dinsdag op de luchthaven van Belém twee piloten gearresteerd die met een privévliegtuig naar Suriname zouden vliegen met aan boord flessen cosmetica, waarin vloeibare cocaïne zou zitten. 
Leden van de Federale Politie voerden een inspectie uit van het vliegtuig en de aangetroffen cosmetica. Daarbij zou zijn geconcludeerd, dat het ging om verdovende middelen. De doos met cosmetica was niet aangegeven bij de douane.
Twee bemanningsleden van het vliegtuig werden ter plekke gearresteerd. Ze werden ervan verdacht deel uit te maken van een internationale drugsbende. 
Inmiddels is bekend, dat de twee gearresteerde mannen, een Nederlander en iemand uit Trinidad & Tobago, donderdag 8 april zijn vrijgelaten, zo meldt de Braziliaanse nieuwswebsite G1.Globo donderdag. Er zijn geen sporen van drugs in de cosmetica aangetroffen, zoals eerder werd beweerd.
In een interview met G1 zegt de zakenman uit Suriname en eigenaar van het vliegtuig, Jerome de Faria, dat de arrestatie onterecht was en dat de piloten twee dagen vastzaten, alleen gekleed in hun kleren. 
‘Waarom zijn mijn twee piloten gearresteerd alleen vanwege een verdenking? Ze hadden ongelijk, omdat er niets ergs werd gevonden (drugs) in de in beslag genomen doos’, zei Jerome.
Jerome bekritiseert de actie van de Federale Politie en de vertraging bij het ophelderen van vermoedens van smokkel. ‘Ze hebben onze piloten twee nachten opgesloten om te bewijzen dat de doos gewoon een match was met wat kleding en haarcosmetica. Ik hoop dat de Federale Politie haar eerste informatie rechtzet.’ 
De zakenman meldt verder, dat de piloten en het in beslag genomen vliegtuig nog steeds in Belém zijn. ‘Ze hebben twee moeilijke nachten in de gevangenis doorgebracht. Ik wil gewoon een veilige terugkeer voor mijn jongens en ik ben erg teleurgesteld over hoe ze in Brazilië werden behandeld.’
PK

Foto’s: Policia Federal Brasil

Dit delen:

Vind ik leuk:
Like Laden…

………… (DB Sur)

Lees verder

Bron: Dagblad Suriname