Eid-ul-Adha-boodschap Abop: Een zware test

20/07/2021 16:35

De redactie van DWT Publishing NV stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van DWT Publishing NV. De redactie behoudt zich het recht voor om stukken niet te plaatsen, of in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.  
INGEZONDEN – Vandaag vieren we het jaarlijkse terugkerend festival van Eid-al-Adha – het festival van het offer of Offerfeest. Er zijn twee belangrijke Eid’s (vieringsfeesten) in de islam: Eid-ul-Fitr, wat de voltooiing van de heilige maand Ramadan betekent en Eid-ul-Adha, het festival na Eid al-Fitr, dat het einde markeert van de Ramadan, de vastenmaand en de jaarlijkse Hadj-bedevaart.
Eid al-Adha is een festival dat gaat om toewijding, vertrouwen en loyaliteit. Zo herdenken wij de oprechtheid van Ibrahim aan Allah, omdat hij bereid was om zijn eigen zoon Ismaël in opdracht van God op te offeren. In herdenking van deze beproeving, waar de profeet Ibrahim zijn oneindige liefde en waardering voor Allah toonde, offeren velen Moslims vandaag dieren zoals geiten of schapen om deze daarna met anderen te delen.
Vooral in moeilijke perioden, in tijd van beproevingen, moeten wij samenwerken en ons geloof in herstel niet verliezen. Een land dat geld drukt en geld leent om een fictieve koers in stand te houden is gedoemd te mislukken. Ondanks de enorme buitenlandse schulden en een scheefgegroeid overheidshuishouden, is er licht in de tunnel. Positief perspectief niet alleen door de enorme oliereserves voor onze kust, maar door de maatregelen die de regering nu neemt, om te stabiliseren en het economisch tij te keren.
Net als de profeet Ibrahim, gaan wij nu door een zware beproeving, eentje die veel weg heeft van de situatie die ons land in de beginjaren negentig en 2000 heeft meegemaakt. Ditmaal hebben wij geen ontwikkelingshulp van Nederland waar wij ons op kunnen beroepen, waardoor de uitdaging om het economisch dal te ontsnappen groter dan voorheen is. Suriname heeft deze erbarmelijke sociaal-economische situatie al twee keer overwonnen, dus zullen wij deze uitdaging ook doorstaan.
De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) wenst iedereen een gezegende Eid-al-Adha en een liefdevolle dag toe.
Abop Media
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname