Eddy Wilson en Soepe Koese naar Mr. & Ms. World IFBB Elite Pro wedstrijden

Eddy Wilson en Soepe Koese vertegenwoordigen Suriname tijdens de Mr. & Ms. World IFBB Elite Pro wedstrijden in Fujairah. Het duo is dinsdag samen met trainer Hans Djarkasi vertrokken naar de Verenigde Arabische Emiraten waar het bodybuilding en fitness evenement op 3, 4 en 5 oktober wordt afgewerkt.
Het is niet de eerste keer dat Wilson en Koese aan de wedstrijden meedoen. Vorig jaar behaalden beide atleten een podiumplek in Fujairah. Wilson viel zelfs twee keer in de prijzen.
Hij eindigde in de categorie Bodybuilding +95 kilogram op de derde plaats en werd daarnaast benoemd tot Favorite Athlete. Hij mocht daarvoor de Peoples Choice-award in ontvangst nemen.
Koese eindigde in de categorie Bodybuilding tot 95 kilogram op de vijfde plaats. Ook Randall Haakmat deed vorig jaar mee aan het toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten, maar hij viel niet in de prijzen. De bodybuilder is dit jaar niet van de partij.
Naast Wilson en Koese komt ook Jermaine Karg deze maand buiten landsgrenzen in actie. De voormalig nationale bodybuildingkampioen, die vorig maand nog bodybuildingkampioen werd in Mexico, verschijnt twee keer op de planken in Spanje.
Eerst doet hij op 10 en 12 oktober mee aan de Arnold Sports Festival in Madrid waarna hij op 18 en 19 oktober de IFBB PRO Mr. Universe in Tenerife aandoet. Het is de bedoeling dat ook Wilson en Koese meedoen aan beide wedstrijden in Spanje.