Eddy Jozefzoon grote held voor binnenlandbewoners

Het ontzielde lichaam van Eddy Jozefzoon is vandaag gecremeerd. Deze grote Surinamer heeft veel familieleden en vrienden achtergelaten. Jozefzoon was de eerste binnenlandbewoner, die afstudeerde als wetenschapper. Zijn hoofddoel was om vooral onderwijs toegankelijk te maken voor binnenlandbewoners. Weduwe Rinia Jozefzoon voerde de aanwezigen terug naar 3 oktober, de dag van zijn overlijden.
Zij en Eddy waren 56 jaar getrouwd. Op zijn 65ste verjaardag liet hij vrienden en familie een tekst schrijven over hoe mensen hem zouden herinneren na zijn overlijden. Eddy was tot het laatste moment van zijn leven, een grote steun voor zijn gezin, vrienden en collega’s. Om hem de laatste eer te bewijzen zong zijn vrouw Rinia een lied ‘O make you feel my love.’
Er waren tijdens de uitvaart verschillende hoogwaardigheidsbekleders, die Jozefzoon de laatste eer bewezen. Errol Alibux en Shirley Sitaldin vertelden over de laatste momenten met Eddy. De binnenlandbewoners werden nooit vergeten in de projecten die Jozefzoon uitvoerde.
Tot de laatste dagen van Eddy zijn leven waren de vrienden van hem in contact met hem. Volgens Sitaldin zal zij zich houden aan de belofte die zij gemaakt heeft met Jozefzoon om de vicepresident (vp) te ondersteunen in zijn werkzaamheden, maar ook de projecten waar Jozefzoon belast mee was.
Vicepresident Ronnie Brunswijk is terneergeslagen door het heengaan van Eddy, een trouwe vriend en vaderfiguur voor hem. De vp heeft een waardige broeder verloren die hij al langer dan 30 jaar gekend heeft. Vanaf 2010 werd Jozefzoon benaderd door de vp om hem te begeleiden als zijn beleidsadviseur.