EBS: “Elektriciteitstarieven zijn niet verhoogd”

De elektriciteitstarieven zijn niet verhoogd. Deze nadrukkelijke mededeling doet de N.V. Energie Bedrijven Suriname (EBS). De afgelopen periode is in de media de roep geuit dat de elektriciteitstarieven verhoogd zijn. Dit is volgens de EBS niet correct.
Als gevolg van diverse omstandigheden was bij een aantal klanten de meterstand lange tijd niet opgenomen en heeft er een berekening plaatsgevonden op basis van de laatste opgenomen meetgegevens. De EBS is de afgelopen periode gestart met het inlopen van deze achterstallige opnamen.
Vanwege het huidige staffelsysteem komen deze specifieke klanten mogelijk in een hogere categorie, met als gevolg hogere verbruikskosten. “Mag de klant, na zelf evaluatie van zijn verbruiksgedrag, de indruk hebben dat zijn verbruikskosten hoger zijn, kan hij de meteropname zelf doen en daarmede een herberekening aanvragen bij de N.V. EBS”, schrijft het bedrijf in een persbericht.
Herberekeningen kunnen momenteel bij voorkeur aangevraagd worden via het e-mailadres customerservices@ebs.sr en het telefoonnummer 175.
Aan klanten vraagt de EBS om over het algemeen de meterstand zoveel als mogelijk zelf door te geven via de diverse kanalen: smsen naar 175 of online via www.nvebs.com.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald