E-rijbewijzen worden nog niet verstrekt

De afdeling Rijbewijzen van het Korps Politie Suriname verstrekt nog geen rijbewijzen omdat deze afdeling in een transitiefase zit en binnenkort over zal schakelen van pvc-rijbewijzen naar E-rijbewijzen.
De apparatuur voor het vervaardigen van deze E-rijbewijzen is al in orde, echter is men op de afdeling Rijbewijzen bezig met de afronding van de technische aspecten die de werkzaamheden moeten vergemakkelijken. De operationalisering zal na dit proces plaatsvinden. Ook is er een proces tot decentralisatie ingezet welke voorlopig zal worden uitgevoerd in de drie districten Paramaribo, Nickerie en Marowijne.
De afdeling Rijbewijzen heeft vanwege de COVID-19-pandemie vanaf de maand maart een grote achterstand heeft opgelopen in het verwerken dan wel het verstrekken van het rijbewijs aan geslaagden.
Met de introductie van de E-rijbewijzen zal het noodzakelijk zijn dat de houder van een Surinaams rijbewijs beschikt over een e-ID-kaart. De rijbewijshouders, die reeds een verlenging of duplicaat rijbewijs hebben aangevraagd en degenen die geslaagd zijn voor het rijexamen en nog niet over hun rijbewijs beschikken worden opgeroepen om hun e-ID-kaart in orde te maken.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald