‘Drukke’ ministers laten Covid-19-persconferentie schieten

25/08/2020 17:39 – Van onze redactie
 
PARAMARIBO – De regering heeft haar gezicht dinsdagmiddag niet laten zien ondanks dat de media was uitgenodigd voor de Covid-19-persconferentie. Nadat de pers maandag na elf uur ’s avonds via de Communicatiedienst Suriname (CDS) de uitnodiging kreeg voor de persconferentie dinsdagmiddag vier uur, kregen de aanwezige journalisten in de Congreshal rond kwart voor vijf van mc Juanita Ormskerk te horen dat de persconferentie wordt gecanceld vanwege de “drukke agenda” van de ministers.
Het is niet de eerste keer dat de pers deze behandelng van de regering en het Outbreak Management Control Team ten deel valt. Overigens, van het team was er niemand aanwezig. Behalve dat uitnodigingen vaak last minute werden verstuurd – soms zelfs een half uur van tevoren – beginnen de persconferenties nooit op tijd. Op 11 augustus bijvoorbeeld was de media voor vier uur uitgenodigd en begon de persconferentie drie kwartier later. In eerste instantie zonder een verontschuldiging van mc Cliff Saridjan. Op de televisie is er dinsdag zelfs geen bericht geplaatst dat de persconferentie geen voortgang meer zou vinden.
Sinds deze regering aan de macht is wordt het persmoment onregelmatig gehouden, Zo een twee weken terug werd uiteindelijk aangegeven dat de frequentie terug zou worden gebracht tot één keer per week. Toen Covid-19 in Suriname uitbrak waren er dagelijks persconferentie, later werd overgestapt op drie vaste dagen in de week. Echter, al in de transitiefase was er geen regelmaat meer in de persmomenten. Met het aantreden van de nieuwe regering is daar verandering noch verbetering ingekomen.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname