Drugsverdachte ‘zweert’ dat het laatste keer is voor rechter

14/01/2021 04:55 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Henk R. is woensdag door kantonrechter Daniëlle Karamatali veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf voor het bezit van22,2 gram cocaïne en 12,69 gram marihuana. Ze legde daarmee een halfjaar meer op dan de eis, maar zag af van de gevraagde boete. De veroordeelde moet tijdens zijn verblijf in het gevang worden begeleid door het Bureau Alcohol en Drugs.
De politie deed na een tip van buurtbewoners op twee momenten in november 2020 een inval in de woning van Henk R. aan de Goede Hoopweg. Buren hadden geklaagd dat er drugs wordt verhandeld op het adres. Bij het zien van de politie de eerste keer rende Henk R. een aangrenzend perceel op. Zelf ontkent hij gevlucht te zijn. Hij zou naar de winkel zijn gegaan.
De verdachte zegt dat hij geen verkoper is, maar gebruiker. Hij is vanaf zijn vijftiende, ruim 35 jaar, aan de drugs om gezondheidsredenen. De rechter vroeg waarom hij dan zoveel drugs in huis had. Uit het onderzoek blijkt dat Henk R. een lening van ruim SRD 2.000 heeft genomen bij de bank en met meer dan de helft van het geld drugs heeft gekocht.
Officier van Justitie Reshmi Rathipal wilde hiermee de ernst van de zaak onderstrepen. Ze eiste twaalf maanden onvoorwaardelijk celstraf en een boete van SRD 500 te vervangen met vijf weken hechtenis. Volgens advocaat Radjesh Bhoewar vormt zijn cliënt geen gevaar voor de omgeving. Echter, de openbaar aanklager is het daar niet mee eens, omdat anders de buren hem niet hadden aangegeven.
De rechter overwoog bij het formuleren van haar vonnis dat Glenn R. niet in staat is goede keuzes voor zichzelf te maken. De verdachte zei in zijn laatste woord dat de rechter hem niet meer zal zien in de rechtszaal. “Meester, ik zweer dat u me niet meer hier zal zien.” Henk R. is eerder, in 1989 en 2011, veroordeeld voor drugsbezit en diefstal.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname