Dronkenautomobilist zonder rijbewijs ramt safecity camera bij eenzijdig verkeersongeval

De 26-jarige autobestuurder R.P. heeft in de vroege ochtend van zondag 21 mei bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Coesewijnestraat de Safe City camera overreden en losgerukt.

De politie van het bureau Flora deed na de melding van een verkeersongeval met materiële schade op bovenvermelde locatie de plek aan voor onderzoek. Daar aangekomen constateerden de wetsdienaren dat veroorzaker R.P. onder invloed van één of andere bedwelmend middel had deelgenomen aan het verkeer. Hij had bloeddoorlopen ogen, een waggelende gang en riek zijn ademhaling naar inwendig gebruik van alcohol. Verder blijkt hij ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Verder is gebleken dat hij over de Coesewijnestraat reed, komende vanuit de richting van de Latourweg, gaande naar die van de Marowijnestraat. Ter hoogte van de T-kruising gevormd door de Coesewijnestraat en de Duisburglaan verloor de autobestuurder door vermoedelijk zijn hoge snelheid de controle over de besturing van zijn auto. Daarbij botste hij tegen drie bloembakken en ramde de mast van de Safe City camera die op de midden berm van de Coesewijnestraat zijn aangebracht. De personenauto reed door en kwam op de andere rijhelft tot stilstand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, maar de mast is plat gereden, waardoor het hele camerasysteem is losgerukt. Daarnaast zijn twee bloembakken helemaal beschadigd.

Het losgerukte camerasysteem is hangende het onderzoek door de wetsdienaren overgebracht naar het politiebureau. R.P. werd ter ontnuchtering eveneens overgebracht naar het politiebureau. Toen hij nuchter was is hij voorgeleid bij de Hulp Officier van Justitie.

Het dossier ter zake zal voor verdere afhandeling worden opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
Dronkenautomobilist zonder rijbewijs ramt safecity camera bij eenzijdig verkeersongeval Korps Politie Suriname.