Dronken automobilist vernielt Safe City camera en bloembakken bij verkeersongeval

Een 26-jarige autobestuurder ene R.P. heeft gisteren in de vroege ochtend een ernstig verkeersongeval veroorzaakt aan de Coesewijnestraat. Hierbij heeft hij een Safe City camera overreden en losgerukt. Na een melding van een verkeersongeval met materiële schade op die locatie, heeft de politie van het bureau Flora het onderzoek ter plaatse uitgevoerd.
Bij aankomst constateerden de agenten dat de veroorzaker, R.P., onder invloed was van een bedwelmend middel. Hij had bloeddoorlopen ogen, een waggelende gang en zijn adem rook naar alcohol. Bovendien bleek hij geen geldig rijbewijs te hebben.
Het bleek dat R.P. over de Coesewijnestraat reed, komende vanuit de richting van de Latourweg en op weg naar de Marowijnestraat. Ter hoogte van de T-kruising met de Duisburglaan verloor hij vermoedelijk door zijn hoge snelheid de controle over zijn auto. Hierbij botste hij tegen drie bloembakken en ramde hij de mast van de Safe City camera, die op de middenberm van de Coesewijnestraat was geplaatst.
De auto reed door en kwam tot stilstand op de andere rijhelft. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, maar de mast werd platgereden, waardoor het gehele camerasysteem loskwam. Daarnaast raakten twee bloembakken zwaar beschadigd.
Het losgerukte camerasysteem is door de politie overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. R.P. werd eveneens overgebracht naar het politiebureau om te ontnuchteren. Nadat hij nuchter was, is hij voorgeleid bij de hulpofficier van justitie.
Het dossier zal voor verdere afhandeling worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.