Dronken autobestuurder rijdt drie vrouwen aan

De 33-jarige Kalawatie Boedhoe gehuwd Rewat heeft zondagavond het leven gelaten, nadat zij door een dronken automobilist werd aangereden. Twee andere vrouwen, Raginie P. (28) en Dewika B. (34), raakten zwaargewond en zijn met de ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
Het ongeluk vond plaats aan de Magentaweg ter hoogte van de Mawakaboweg. De wetsdienaren troffen bij aankomst drie vrouwen aan die niet aanspreekbaar waren met zwaar lichamelijke letsels. Dewika is ter verpleging opgenomen op de afdeling Intensive Care. Raghenie die ter observatie op de afdeling SEH was opgenomen, is inmiddels uit de ziekeninrichting ontslagen.
Uit het voorlopige politieonderzoek is naar voren gekomen, dat de drie verkeersslachtoffers zich voor een eetstand bevonden aan de Mawakaboweg en wel pal tegenover de Magentaweg. De 34-jarige autobestuurder Anoep S. reed vermoedelijk met een vrij hoge snelheid over de Magentaweg komende vanuit de richting van de Inveaweg in de richting van de Mawakaboweg.
Bij de kruising aangekomen, doorkruiste hij de Mawakaboweg, en reed de drie personen die bij de eetstand zaten omver, met voor Rewat het noodlottige gevolg. Het voertuig kwam vervolgens tot stilstand.
Toen de politie naar zijn autobescheiden vroeg, werd geconstateerd dat de autobestuurder dronken was. Zijn rijbewijs kon hij op dat moment niet tonen. Achteraf is gebleken dat zijn rijbewijs is vervallen. De materiële schade aan het voertuig is aanzienlijk. De auto is ter herkeuring in beslag genomen.
Anoep S. is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, terwijl het ontzielde lichaam van Kalawatie in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag is genomen. De politie van de Verkeersunit Regio Midden is belast met het verdere onderzoek.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald