Drinkwatervoorziening Commewijne en Marowijne prioriteit

Binnen zes maanden moeten Commewijne en Marowijne volledig op het waterleidingnet worden aangesloten. Deze opdracht gaf president Chan Santokhi de directie van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), gisteren tijdens een reguliere instructiemeeting. Marcel Oosterling blijft gedurende deze periode nog aan als SWM-directeur.

De SWM moet binnen een maand een plan overleggen. De prioriteitsstelling betekent niet dat -andere projecten van de SWM geen aandacht moeten krijgen, benadrukte Santokhi. De regering houdt er rekening mee dat er reeds afspraken lopen met buitenlandse bedrijven als het gaat om de drinkwatervoorziening in Commewijne. Santokhi verwacht ten aanzien van openbare bestedingen ook meer transparantie van de SWM. De SWM zal prudent beleid moeten gaan voeren en wat de staat rechtens toekomt, moeten afdragen.

Contracten bij de SWM zullen onder een vergrootglas geplaatst worden. Zo zal ook duidelijk moeten worden of er waterbronnen middels concessies aan derden zijn uitgegeven. De regering wil een helder financieel overzicht over de inkomsten en uitgaven van het bedrijf. De regering verwacht dat er een landelijk plan van watervoorziening is voor elke Surinamer en kijkt uit naar reorganisatievoorstellen om het bedrijf efficiënter te laten draaien, schrijft de Communicatie Dienst Suriname (CDS). De regering wil samen met het bedrijf ervoor zorgen dat de bedrijfsactiviteiten worden uitgebreid en meer inkomsten gegenereerd worden. Santokhi noemde in dit verband het bottelen van water voor verkoop en export.

Tijdens deze meeting waren de ministers David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen, Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en Alwin Linger, onderdirecteur Strategie & Beleid van de SWM aanwezig. ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com