Drietal ontkent betrokkenheid beroving

29/10/2020 04:40 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Mitchell A., Julio T. en Caycel W. ontkennen alle drie hun betrokkenheid bij een beroving op 10 januari bij een importbedrijf aan de Nieuwe Charlesburgweg. Het drietal had bij zijn verhoor door onder meer de politie wel de feiten toegegeven.
Voor de rechter kwamen ze daar gisteren op terug. Als reden wordt opgegeven dat ze onder druk zijn gezet door de politie. Een agent verklaarde gisteren als getuige dat een informant die in de buurt woont in de ochtend vóór de beroving telefonisch had doorgegeven dat er een grijze auto op en neer reed. Hij had Julio T., die hij zelf van de omgeving kent, zien instappen.
Julio T. zou de medeverdachten inlichtingen hebben verschaft over het bedrijf waar hij een maand heeft gewerkt. Hij heeft daarnaast op de uitkijk gestaan. Volgens Julio T. is hij door de anderen opgehaald en afgezet op de hoek van de straat waar het bedrijf is, maar niet met de bedoeling om een beroving te plegen. Hij zegt inderdaad informatie te hebben verschaft over de onderneming, maar zonder te weten waarvoor die gebruikt zou worden.
De verdachte vertelde de rechter ook dat hij onmogelijk kon hebben meegewerkt aan dit feit, omdat hij al een bepaald verleden en ook een zieke moeder heeft. Hij is eerder al twee keer in aanraking gekomen met justitie. Dat hij opzettelijk wordt bezwaard door Mitchell A. komt volgens Julio T. omdat hij de medeverdachte geld schuldig was.
Mitchell A., die volgens het onderzoek de bestuurder moet zijn geweest van de vluchtauto, zei tegen de rechter dat zijn neef de auto die dag had geleend. Eerder had hij tegenover de politie verklaard dat hij wel de bestuurder was en ook heeft deelgenomen aan de beroving.
Caycel W., die erbij blijft niet betrokken te zijn geweest, zegt dat hij bewust wordt bezwaard door Mitchell A. omdat ze een oude vete hebben. Deze verdachte is zelf ook al in aanraking gekomen met justitie waarvan één keer voor een beroving. Hij zegt teruggekomen te zijn op zijn eerdere verklaring omdat hij zou zijn mishandeld vanwege zijn verleden.
Rechter Maureen Dayala wees het verzoek van de advocaten voor voorlopige invrijheidstelling af omdat het om een “heel ernstig” strafbaar feit gaat. Dit baseert zij op de brute manier waarop de verdachten hebben gehandeld. Personeelsleden zijn geschopt en getrapt, zoals ook op camerabeelden is te zien. De zaak is uitgesteld naar 11 december.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname