Drie verkeersdoden bij aanrijdingen

06/11/2020 18:01 – Van onze redactie
PARAMARIBO – Op 4 en 5 november zijn drie personen overleden in het verkeer. Donderdag werd de vijfjarige Jasier Poeran iets na twaalf uur ’s middags aan de Verlengde Helena Christinaweg aangereden door een personenauto. Volgens de politie overleed hij vermoedelijk onderweg naar het ziekenhuis. Een dag eerder lieten Gwens Flautantie (23) en Ronald Boede (29) het leven bij een verkeersongeval aan de Afobakaweg ter hoogte van mast 106. De 33-jarige bestuurder Roberto K. raakte zwaargewond.
Nadat Poeran werd aangereden werd hij – nog voordat de politie van Santo Boma arriveerde – door zijn ouders afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De wetsdienaren kregen van de dienstdoende arts te horen dat de kleuter dood is binnengebracht. Dat versterkt het vermoeden van de politie dat Poeran onderweg naar de SEH is overleden.
De 41-jarige autobestuurder Marvin Z. verkeerde niet onder invloed van alcohol. Volgens zijn verklaring kwam hij vanuit de Bomaweg en reed in de richting van de Magentakanaalweg toen het jongetje plotseling vanuit de zijde van zijn rijrichting de weg overstak. De bestuurder remde krachtig af, maar de kleuter werd toch geraakt. Er was een remspoor van 27 meter. Het rijbewijs van Marvin Z. is ingevorderd en zijn voertuig is voor herkeuring in beslag genomen. Het onderzoek is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden, waar de autobestuurder bij de hulpofficier is voorgeleid. Het ontzielde lichaam van Poeran is voor obductie in beslag genomen.
Een dag eerder lieten Flautantie en Boede, die inzittenden waren, het leven na een verkeersongeval aan de Afobakaweg. De melding kwam rond vijf over half acht ’s morgens binnen bij de politie van Brokopondo. Bij aankomst van de politie was de chauffeur al afgevoerd naar de RGD-polikliniek van Klaaskreek. Roberto K. werd vervolgens met de ambulance van de RGD overgebracht naar de SEH van het AZP. Hij heeft een ribfractuur en inwendige kneuzingen.
Onderzoek wees uit dat de autobestuurder vermoedelijk met een hoge snelheid reed over de Afobakaweg in de richting van Brownsweg. Op gegeven moment moet hij in slaap zijn gevallen. Hij verloor daardoor de controle over het stuur, waardoor het voertuig van de weg raakte, over de kop ging en in een afdaling langs de weg terechtkwam. Het botste daarbij tegen een heuvel. Hoewel Roberto K. niet onder invloed van alcohol bleek te zijn, werd hij – met zijn toestemming – onderworpen aan een bloedtest.
Volgens de politie was zijn rijbewijs op 11 januari 2019 om een soortgelijke aanrijding ingevorderd en was hem zijn rijbevoegdheid ontzegd. Robert K. is daarom in verzekering gesteld en ligt onder politiebewaking in het AZP. De lijken van Flautantie en Boede zijn voor obductie in beslag genomen. De verkeersunit van regio Midden is belast met het verder onderzoek van het fatale verkeersongeval.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname