Drie journalisten de Ware Tijd met ontslag; mogelijk geen krant morgen

Drie journalisten van de Ware Tijd (dWT) zijn per heden door de uitgever met ontslag gestuurd. Het gaat om journalisten van de redactie binnenland, sportredactie en van de cultuurredactie. Robby Naarendorp, bondvoorzitter bij de bond van dWT, geeft tegenover Suriname Herald te kennen dat het personeel meteen in actie is gegaan.
Naar alle waarschijnlijkheid zal de krant morgen niet uitkomen. “De bond bepaalt niet als de krant wel of niet verschijnt, maar als men in actie is kan er geen krant worden gedrukt”, zegt Naarendorp.

Robby Naarendorp

De vakbondsman is niet te spreken over deze handeling van de uitgever. Zelf kan de bond niet onderhandelen met een directie want die is er al enige tijd niet. Het gaat hier slechts om een uitgever die weigert om de contracten van personeelsleden te verlengen. Eerder was het personeel al in actie hiertegen gegaan waarbij ze niet mee eens was dat de mensen hun contracten niet worden verlengd. Er was hierover eveneens een rechtszaak aangespannen tegen de uitgever. Het verbaast Naarendorp dat de uitgever, die zich in Canada bevindt, toch over is gegaan tot het ontslaan van de mensen.
Naarendorp benadrukt dat het om journalisten gaat die jaren hebben gewerkt bij de krant en die op de een of andere dag gewoon brodeloos worden gemaakt. Hij is eveneens van oordeel dat de uitgever het personeel niet de schuld kan geven dat de krant ‘dun’ zou zijn geworden. De bond is samen met personeel met alternatieven hiervoor gekomen, maar de uitgever staat niet open hierover.
Volgens hem heeft de uitgever er zelfs voor gezorgd dat de krant ‘dun’ is geworden. De vakbondsman is van oordeel dat de uitgever deze situatie heeft uitgelokt door al enige tijd inhoudingen te plegen op de salarissen van personeelsleden.
De vakbondsman geeft verder aan dat de uitgever een heksenjacht is gestart tegen het personeel. “Klaarblijkelijk heeft hij andere plannen met het bedrijf”, zegt hij.
Vishmohanie Thomas

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald