Drie doden en één gewonde bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval, vandaag in de vroege ochtend, aan de Mohamed Rashied Pierkhanweg hebben drie jongeren het leven gelaten. Een vierde tiener raakte gewond, terwijl de bestuurder met de schrik vrijkwam. De politie van het bureau Santodorp kreeg de melding dat een auto over de kop was geslagen, in een langs de weg lopende goot was beland en er sprake was van persoonlijke ongelukken.
Bij aankomst van de politie werden drie personen die geen tekenen van leven vertoonden aangetroffen. Een van ze lag op het wegdek, terwijl een andere onder de auto lag in de goot. Het derde slachtoffer zat bekneld in het voertuig. De brandweer moest eraan te pas komen, om dit slachtoffer uit de auto te halen. Verder bevond zich op de plek van het ongeval nog een ander slachtoffer met verwondingen.
De 20-jarige autobestuurder F.M had de plek verlaten, maar heeft zich later in beschonken toestand aangemeld op het politiebureau. Hij is niet in het bezit van een rijbewijs. Een ingeschakelde arts stelde de dood van Faizel Pinas en Serena Eduart, beide 18 jaar, en de 14-jarige Shedaina Mateda vast.
Het onderzoek wees uit dat de autobestuurder over de Mohamed Rashied Pierkhanweg reed. Hij kwam vanuit de richting van de Magentakanaalweg gaande in de richting van Sunny Point. Ter hoogte van pand nr. 214 verloor de bestuurder vanwege zijn dronkenschap de controle over de besturing van het voertuig. F.M. ramde de schutting, waardoor het voertuig over de kop sloeg en in de langs de weg lopende goot belandde.
De drie ontzielde lichamen van Faizel, Serena en Shedaina zijn na overleg met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. De autobestuurder F.M. zal na te zijn ontnuchterd worden voorgeleid bij een hulpofficier van justitie. Het andere slachtoffer werd met de ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
De materiële schade aan het voertuig is aanzienlijk. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald