Drie coronabesmettingen en zeven personen op ICU

Van de 33 personen die de afgelopen 24 uur op COVID-19 zijn getest, hebben drie een positief resultaat gekregen. Het aantal actieve gevallen staat op 639. Momenteel zijn 99 personen opgenomen in de verschillende ziekenhuizen en zeven op de Intensive Care Unit.
Verder zijn er 62 personen in de voorbije uren genezen verklaard van het virus, zijn 548 burgers in isolatie en 56 in quarantaine.
President Chan Santokhi heeft vandaag de nieuwe maatregelen voor de periode 14 tot en met 27 september aangekondigd. De weekend lockdown is opgeheven, terwijl de avondklok van 20:00 uur tot 05:00 uur van kracht blijft.
Het samenscholingsverbod is geldig voor groepen groter dan tien personen. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Er zullen geen dispensaties worden verleend.
Ook het vervoer van personen door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer. De naleving en handhaving van het protocol Openbaar Vervoer zal onder verantwoordelijkheid zijn van het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme.
Verder zijn met de volgende sectoren en bedrijfstakken concrete afspraken gemaakt om onder de geldende voorschriften in de protocollen, open te gaan: recreatieoorden; casino’s; gok- en vermakelijkheid gelegenheden; kansspel kantoren; sportscholen, yoga dansscholen, aerobics, zumba, sport- en fitnesscentra of –gelegenheden; contact beroepen, zoals binnen de fysiotherapeuten, kapsalons, kappers en barbershops, en markten. Ook hier geldt strikte naleving van de voorschriften.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald