Drie agenten vast voor seksueel misdrijf met 13- en 14-jarig meisje

01/04/2021 19:19 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – De politieambtenaren A.B. (22), G.B. (25) en R.V. (42) zijn met drie anderen in verzekering gesteld op verdenking van seksuele misdrijven met twee tienermeisjes. De slachtoffers, 13 om 14 jaar, waren als vermist opgegeven. Echter, ze bleken in huis te zijn genomen door de 47-jarige R.B., die hen seks liet bedrijven met andere mannen, onder wie de drie agenten.
Het Korps Politie Suriname verwacht dat er meerdere personen zullen worden aangehouden in deze zaak, die wordt onderzocht door de afdelingen Kapitale Delicten en Trafficking in Persons. R.B. en de burgers S.S. (23) en T.T. (20), werden samen met G.B. en A.B. woensdag aangehouden. R.V. werd donderdag gearresteerd. De drie agenten waren ‘klanten’ van R.B.
Het is de tweede keer in korte tijden dat manschappen van een gewapende macht in opspraak zijn geraakt. Donderdag heeft minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie zich uitgesproken over het laakbaar gedrag van vier militairen die in verzekering zijn gesteld op verdenking van “zeer ernstige” strafbare feiten. Tegen hen is aangifte gedaan bij de politie, die de zaak vervolgens overdroeg aan de Militaire Politie.
Mathoera zei in gesprek met de Communicatiedienst Suriname dat het ministerie van Defensie gevuld is met afschuw dat haar medewerkers deel zijn van zulke ernstige misdrijven. “Dit past helemaal niet in de kernwaarden, integriteitscodes en het gedrag dat van militairen wordt verwacht.” De vier soldaten zijn alvast geschorst. “Indien de gepleegde strafbare feiten inderdaad op waarheid berusten, zullen wij er ook niet voor schromen om de meest ernstige tuchtstraf toe te passen”, aldus Mathoera tegen de CDS.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname