Douanier schiet op onschuldige man

De douanier R.B. (33) heeft op de onschuldige L.M. (26) geschoten. Hij dacht te maken te hebben met een dief. Het incident deed zich op 4 december plaats op de kruising de Nieuwe Dominee- en de Afiabastraat.

Onderzoek wees uit dat enkele mannen zaten te borrelen van wie één hunner, de douanier, door vier gewapende manspersonen werd beroofd van zijn gouden ring en een I-phone. Met één van de wapens werd hem een slag op zijn hoofd toegebracht, waarna de rovers het hazenpad kozen. De criminelen werden achterna gezeten door de douanier.

Terwijl de vier verdachten via een erf op de vlucht sloegen, losten zij enkele schoten, waarbij een schuifdeur van een woning een kogelinslag vertoont. Op een bepaald moment zag R.B. een man staan en liep hem tegemoet. Deze man, L.M., die later een arbeider van een bedrijf bleek te zijn en op weg naar huis was, rende uit vrees weg. De douanier die dacht dat hij vermoedelijk een van de rovers was, loste een schot, L.M. werd geraakt in zijn arm, meldt de politie Public Relations.

Per ambulance werd de gewonde man voor medische hulp afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.  R.B. is ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Het dienstvuistvuurwapen is hangende het onderzoek in beslag genomen. De vier verdachten zijn voortvluchtig. ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com