Doordrukken brandstofverhoging betreurenswaardig

De governmenttake is op zondag 23 augustus verhoogd. Eerder werd de verhoging aangehouden, omdat er volgens de overheid, beter gecommuniceerd moest worden. Voor de verhoging ontving de overheid op 1 liter benzine SRD 3.70 aan governmenttake. Met de verhoging is de governmenttake in totaal SRD 4.70. De prijs van unleaded en diesel is inmiddels aangepast. Robby Naarendorp, ondervoorzitter van de vakcentrale C-47, zegt desgevraagd dat bijna niemand het eens is met de wijze waarop de verhoging is doorgevoerd. ‘’De verhoging van de governmenttake heeft impact op bijna alle sectoren, dus moest er eerst goed overlegd worden alvorens de verhoging doorgevoerd werd’’, zegt Naarendorp. De verhoging zal volgens hem doorwerken in alle sectoren die afhankelijk zijn van brandstof.  “Ik betreur de wijze waarop de verhoging doorgedrukt is, ten zeerste. De goede communicatie hebben we gemist, de verhoging was een verrassing voor ons. Het was wel bekend dat die verhoging zou komen, echter werd die eerst even aangehouden.
Naar mijn inziens had men door dat er eerst niet goed gecommuniceerd was, maar er is gebleken dat men toch niet goed heeft gecommuniceerd. De communicatie is zeer slecht geweest”, zegt Naarendorp desgevraagd. Verder zegt Naarendorp, dat de vakcentrale het niet altijd eens hoeft te zijn met besluiten die genomen worden, echter moet de vakcentrale wel betrokken worden bij zulke gesprekken met regeringsautoriteiten.
Ook verduidelijkt Naarendorp, dat de regering bij de eerste aanhouding van de verhoging, een pakket aan maatregelen had beloofd te presenteren. “Dat samenhangend pakket dat beloofd is, is nooit gepresenteerd alvorens de verhoging is doorgevoerd. De samenleving zal zeker hieronder lijden. Ook was er beloofd dat er compensaties gegeven zouden worden, maar tot op dit moment heeft alleen de agrarische sector die ontvangen, namelijk SRD 0,50 per liter benzine”, aldus Naarendorp. Hij zegt dat de regering nu genoodzaakt is uit te leggen waarom tot nog toe, alleen de agrarische sector een compensatie heeft ontvangen. “Indien ze dit met ons hadden besproken, waren we met andere ideeën gekomen.
Wij willen wel meewerken en een bijdrage leveren, maar betrek ons bij zaken die grote gevolgen hebben voor de samenleving”, aldus Naarendorp. Volgens hem had C-47 zijn huiswerk reeds gemaakt inzake de verhoging van de governmenttake. HIJ zegt dat de regering geen beloftes moet doen die vervolgens die niet nagekomen worden. “Wij staan altijd open voor eventuele samenwerking en overleg. We hakken al een tijdje met het bijltje, dus we zijn bereid, indien de regering meer draagvlak zoekt”, aldus Naarendorp.
The post Doordrukken brandstofverhoging betreurenswaardig appeared first on DE WEST. ………… (De West)

Lees verder

Bron: De West Suriname