DNA wil maandag starten met Algemene Politieke Beschouwingen

Het streven van De Nationale Assemblee (DNA) is om op 11 januari te beginnen met de vergaderingen. Het liefst wordt er een aanvang gemaakt met de Algemene Politieke Beschouwingen (APB), zegt DNA-voorzitter Marinus Bee. Om te kunnen starten moet er echter eerst overleg plaatsvinden met de verschillende fractieleiders.
Bee geeft aan dat hij na de APB graag wil overgaan tot de behandeling van de financiële wetten. Daarna moet gewerkt worden aan de behandeling van de begroting. De voorzitter voegt er meteen aan toe, dat het een uitdaging is met de COVID-19-situatie om alles volgens planning te kunnen doen.
Om zich te kunnen houden aan de verschillende maatregelen van COVID-19 zijn er een aantal mogelijkheden uitgewerkt. Na overleg en inbreng van de fractieleiders worden die geïmplementeerd.
De APB is een voorloper op de behandeling van de begrotingswet, waarin de fracties die in het parlement vertegenwoordigd zijn via hun fractieleider ingaan op de jaarrede van president Chan Santokhi.
Het staatshoofd heeft op 29 september 2020 de jaarrede uitgesproken. Nadat de assembleeleden het woord hebben gevoerd in de eerste ronde voor het parlement, komt de regering dan aan het woord.
Vishmohanie Thomas

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald