DNA-voorzitter Marinus Bee: Juristen aan het werk om zaak Akiemboto uit te werken

Parlementsvoorzitter Marinus Bee stelt tegenover Dagblad Suriname dat hij juristen aan het werk heeft gezet om grondig te kijken naar het geval van Sergio Akiemboto, die deze week op aandringen van zijn achterban bekend heeft gemaakt om toch nog tot 2025 aan te zitten als assembleelid.
Akiemboto-saga
Op maandag 4 januari, pakweg 2 weken terug, maakte het NDP-assembleelid bekend dat hij bedankt als parlementariër, de zetel inlevert en ook uit de NDP is gestapt. Akiemboto gaf aan dat het besluit genomen te hebben op basis van een grondige zelfanalyse en op basis van huidige maatschappelijke inzichten. Naar zijn zeggen stapte hij uit de politiek. Akiemboto benadrukte ook dat hij zich niet zal aansluiten bij een andere partij. Akiemboto noemde in zijn eerste brief een heleboel redenen op en gaf gedetailleerd aan waarom hij tot deze stap kwam. Eergisteren maakte Akiemboto echter bekend dat hij is teruggekomen op zijn besluit om de NDP en De Nationale Assemblee vaarwel te zeggen. Hij heeft naar zijn zeggen DNA-Voorzitter Marinus Bee donderdag schriftelijk meegedeeld dat hij de opzegging van het lidmaatschap van het college intrekt. Akiemboto gaf aan dat hij zich voor de rest van zijn zittingstermijn zal richten op een nationaal-kritische bijdrage in het belang van Suriname. Akiemboto heeft een lange politieke carrière achter de rug. Tijdens de verkiezingen van 2010 stond hij op nummer 11 van de lijst van de NDP in Paramaribo. In 2011, hij was toen 32 jaar, werd hij benoemd tot president-directeur van het mijnbouwbedrijf Grassalco NV. In 2019 verruilde hij die positie voor het ministerschap op Natuurlijke Hulpbronnen, tijdens de zoveelste reshuffling in het kabinet Bouterse-Adhin. Tijdens de verkiezingen van 2020 was hij verkiesbaar voor de NDP in Brokopondo en werd hij gekozen tot lid van DNA. Hij was lijsttrekker. Op de kandidatenlijst van Brokopondo stonden op de tweede plaats Wilsientje van Emden en op nummer 3 Gregory van der Kamp.
Nog nooit gebeurd
Desgevraagd geeft de parlementsvoorzitter kort aan dat het de eerste keer is dat dit zich heeft afgespeeld. “Ik kan op dit ogenblik nog niets zeggen, omdat ik juristen aan het werk heb gezet om dit alles uit te zoeken voor mij”, aldus Bee.

Dit delen:

Vind ik leuk:
Like Laden…

………… (DB Sur)

Lees verder

Bron: Dagblad Suriname