DNA-lid Sadi: “Ik heb nimmer mensen opgeroepen om op straat te gaan”

NDP-assembleelid van Commewijne, Ann Sadi, weerspreekt de beschuldigingen aan haar adres. In een spraakbericht dat viraal gaat wordt gezegd, dat het DNA-lid ontevreden ambtenaren zou hebben opgeroepen om actie te voeren of wegen in het district te barricaderen. Deze ambtenaren zijn ook al maanden in dienst, maar nog niet uitbetaald. Een deel van hun is de wacht aangezegd.
De politica merkt op dat de ontevreden ambtenaren contact met haar hebben opgenomen en gevraagd naar haar ondersteuning om actie te voeren. Zij heeft aan hun duidelijk gemaakt, dat actievoeren of straten barricaderen niet de enige optie is om aandacht te vragen van de regering.
BezorgdheidZij zegt de bezorgdheid van de mensen wel te begrijpen, maar heeft juist opgeroepen om een andere strategie toe te passen dan actievoeren. Over het aantal kan ze niet praten, omdat er vooralsnog geen registratie is geweest. De mensen zijn juist gevraagd om in de verschillende ressorten van Commewijne zich te laten registreren. De NDP heeft beloofd juridische bijstand te zullen verlenen aan gedupeerde ambtenaren en dat die lijn gevolgd kan worden.
Aan het recht om aandacht te vragen voor de problemen, zegt ze niet te willen komen. Echter wil zij niet het voortouw nemen om straatacties te ondersteunen, omdat het best wel te vroeg is. Het DNA-lid zegt dat er een moment zal komen waar dat wel kan gebeuren, als blijkt dat de overheid niet zoals beloofd naar de problemen van de mensen kijkt. Ze benadrukt dat de regering pas is aangetreden.
AfsprakenMet minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken zijn er afspraken gemaakt. De minister heeft beloofd naar deze zaken te zullen kijken. De politica ontkent met klem mensen te hebben opgeroepen of aangespoord om de straat op te gaan. Volgens haar zijn zaken uit de context gehaald.
Wat haar dwarszit is dat de verspreiders van haar spraakberichten niet alle berichten hebben verspreid. Dit geeft een ander beeld dan de werkelijkheid, wat zij betreurt. Zij roept op om de regering de tweehonderd dagen te geven, die zij hebben beloofd om orde op zaken te stellen.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald