DNA-lid Sadi geen voorstander protestactie in Commewijne

In Commewijne heeft een aantal personen zijn ontevredenheid geuit bij Assembleelid Ann Sadi (NDP). “Ik ben gebeld door verschillende mensen van wie veel mensen hebben aangeven dat ze meer dan vijf maanden hebben gewerkt zonder daarvoor te zijn uitbetaald,” zegt Sadi aan Starnieuws. Ze geeft verder aan dat de mensen zich zorgen maken dat ze thuis gezet gaan worden. Deze situatie volgt nadat ambtenaren maandag in Coronie een spontane actie hebben gevoerd door de Oost-Westverbinding te barricaderen.

Sadi geeft aan dat de groep op verschillende manieren haar ontevredenheid kenbaar kan maken. Ze merkt op dat haar partij bezig is een inventarisatie te maken van stukken om na te gaan hoeveel mensen in dienst zijn genomen vóór de verkiezingen. Er wordt nagegaan wat de situatie is van die mensen, of zij een beschikking, arbeidsovereenkomst of een werkcontract hebben. “Die onzekerheid bij die werkers moet weggewerkt worden”.

De politica benadrukt dat het niet alleen om NDP’ers gaat die de afgelopen maanden geen loon hebben ontvangen. “Ik begrijp dat de groep boos is en op straat wil gaan om actie te voeren. Het is de mensen hun goed recht om dat te doen, maar ik denk niet dat het nu raadzaam is. Ook de huidige Covid-19 situatie is daar niet ideaal voor,” merkt Sadi op. Aan de groep is meegegeven dat alle juridische stappen gevolgd worden om hen van hulp te voorzien.

Sadi vindt het minder prettig dat een voice bericht die zij in een app groep heeft gestuurd uit context wordt gehaald op social media. Volgens haar zijn duidelijke stappen aan de groep gegeven die genomen kunnen worden. “Ik heb duidelijk aangegeven dat ik geen voorstander ben van barricaderen en op straat gaan. Dus laten we door blijven praten”.

Raoul Lith
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com