DNA-lid Debie oneens met Jogi: minister OW wel functioneel

DNA-lid Radjinder Debie (VHP) zegt dat collega Mahinder Jogi met zijn verklaring en aanval op de minister van Openbare Werken (OW) Riad Nurmohamed, de plank volledig misslaat en zijn frustraties uitzingt. Minister Nurmohamed is wel functioneel, zegt Debie in gesprek met Suriname Herald.
Zijn fractiegenoot Jogi is inconsistent in zijn redenering, geeft hij verder aan. “Jogi is het lid dat zowel in het parlement als daarbuiten constant heeft aangegeven hoe precair de financiële positie van deze regering is. Hoe vernietigend het beleid van regering-Bouterse is geweest in de afgelopen tien jaar en de regering moet passen en meten om de salarissen van ambtenaren aan het einde van de maand te betalen.”
De regering is pas recent in staat geweest om SRD 100 miljoen vrij te maken en beschikbaar te stellen ter bestrijding van de calamiteiten ontstaan door de zware regenval van de afgelopen periode en nog steeds, benadrukt de parlementariër uit Saramacca.
Aanval Jogi op ministerDe aanval van Jogi op de minister van OW komt dan ook als een verrassing voor hem. Vooral omdat drie zaken in zijn aanval op de OW-minister in het bericht op Suriname Herald hem aan het denken hebben gezet. De eerste gaat over de waterkerende dam, die loopt van Monkshoop tot kilometer 32.
“Jogi is vijf jaar districtsraadslid en tien jaar coalitielid geweest en daarna weer tien jaar oppositielid, wat is zijn bijdrage in deze geweest. De minister zit pas tien maanden en zoals Jogi steeds aangeeft ontbreken financiële middelen, om alle projecten uit te voeren. Dat de problemen als gevolg van klimaatverandering een duurzame oplossing vereisen, kunnen zeker niet met de precaire middelen in tien maanden gerealiseerd worden,” meent Debie.
Jogi bedreigt en chanteertVolgens hem was Jogi zelf optimistisch na het bezoek van de minister van OW aan Saramacca op 15 augustus 2020. Hij heeft vol lof gesproken over de minister in het programma ‘In De Branding’. “Het is duidelijk dat als het DNA-lid Jogi zijn zin niet krijgt bij beleidsmakers, hij hun begint te bedreigen en chanteren. Het schijnt alsof andere belangen in deze spelen en volksbelangen niet voorop worden gesteld,” zegt Debie.
Op 26 mei hebben DNA-lid Debie, de districtscommissaris van Saramacca Sherin Bansi-Durga en staf een vruchtbaar gesprek gehad met de minister van OW, waarbij de problemen van het district met name wateroverlast probleemgebieden zijn besproken. Tijdens de bespreking zijn er duurzame oplossingsmodellen aangedragen.
Jerrel Harderwijk

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald