‘Dit moet vaker gebeuren’

18/12/2020 19:22 – Gilliamo Orban

 
PARAMARIBO – Bewoners van de Esther Stichting hebben donderdag enkele uren genoten van de jaarlijkse ‘Grantangi, Nyan en Prisiri’ van de stichting Rumas. Behalve dat ze een warme maaltijd konden nuttigen, werden ze blij gemaakt met een cadeau. Er was een band die zorgde voor amusement en daarmee de sfeer verhoogde. Een aantal mensen, waaronder coördinator Sila Deel, lieten hun danskunsten zien. Obed Kanape bewees dat hij nu hij DNA-lid is zijn artistieke achtergrond niet is vergeten en kreeg hij met zijn zang en gedichten veel bijval van het personeel en bewoners van het opvangcentrum.
Bewoner James Codrington is enorm dankbaar voor het initiatief van Rumas. Door de coronasituatie kunnen bewoners zich niet zomaar op straat begeven. Daarom vindt hij het event erg goed voor de mensen van de Esther Stichting. “Dit moet vaker gebeuren, waardoor we het gevoel krijgen dat we niet vergeten zijn. Hoe meer zielen hoe meer vreugd”, zegt Codrington.
Hij geeft aan dat er niet veel ontspanningsactiviteiten zijn binnen het opvangcentrum. “We spelen slechts domino”, zegt hij. Codrington hoopt dat de coronasituatie volgend jaar niet meer bestaat, waardoor organisaties veel meer activiteiten kunnen ontplooien bij de Esther Stichting.
Ook bewoner Arthur Sebilo is dankbaar dat Rumas elk jaar de bewoners een leuke dag bezorgt. “Rumas gaat onvermoeibaar te werk en doet dat niet alleen voor de Esther Stichting, maar ook voor andere minderbedeelden”, zegt hij. Sebilo vindt het gepast dat in het kader van kerst zulke activiteiten worden georganiseerd. “We gedenken de geboortedag van Jezus Christus en dat maakt ons vrolijk”, zegt hij.
Coördinator van de activiteit, Lilian Wiebers, wijst erop dat Rumas gestoeld is op Bijbelse principes. Dat is volgens haar het geheim om de kwetsbare mensen in de samenleving te dienen. “Rumas betekent; God is in actie en elke keer is God in actie bij de stichting Rumas. We zijn geen rijke organisatie, maar we bidden en ontvangen de zegen van God.” Al acht jaar op rij organiseert Rumas deze activiteit gewoonlijk in de Congreshal. Door de Covid-19-situatie heeft de stichting drie instellingen uitgekozen: Esther Stichting, stichting De Stem en Zout der aarde.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname