Dit jaar dubbel zoveel leerlingen in het GO GLO-project

Het coronavirus heeft geenszins het succes en de pret van het GO GLO-project kunnen  onderdrukken getuige het feest op het terrein van Assuria High Rise. Daar zijn middels een ‘drive thru event’ de top bestgeslaagden van het GLO (de leerling moet minstens 60 punten voor 7 vakken hebben gescoord om Go Glo-er genoemd te worden) gehuldigd. Dit jaar is er niet slechts één allerbeste, maar 5! De meest excellente leerlingen op GLO niveau zijn Sarah Marhé (OS Zinniastraat), Leandro Banarsi (OS Devisbuiten), Rigel Idu (de Vrije school), Sryan Jokhoe (Nassy Brouwerschool) en Yuraj Biharising (Mohamed Tausschool). Ze zijn elk met 68 punten voor 7 vakken geslaagd. 

Gemiddeld zijn er elk jaar rond de 150 leerlingen die voldoen aan de eisen van het Go-Glo project. Dit jaar zijn er 315. De 5 excellente leerlingen zijn allemaal van Paramaribo. Een lange rij van versierde auto’s is donderdag naar het Assuria gebouw getrokken voor de huldigingsceremonie. Toeterend en jubelend werden er verschillende ‘stations’ op het terrein aangedaan. Iedereen op het terrein had mond- en neuskapjes op. Bij de stations werden de bestgeslaagden, zonder dat ze hoefden uit te stappen, voorzien van goedgevulde schooltassen, verschillende  cadeaus, drank, werden fotoshoots gedaan en zijn de Go Glo certificaten uitgereikt. Ministers Krishna Mathoera van Defensie en Marie Levens van Onderwijs waren ook van de partij.

Minister Levens is “ontzettend blij” met de topprestaties. “Soms heb je een beetje verdriet als er dingen fout gaan in dit land,” merkt ze op. “Maar als ik zo naar jullie kijk, heb ik zoveel hoop voor dit land. Jullie zijn een voorbeeld.” Levens bemoedigt de toppers aan om anderen te blijven stimuleren om ook excellent te zijn. “Blijven jullie je best doen, ook op de Muloschool. Ik kijk naar jullie uit.” De vijf ‘best of the best’ hebben behalve de schoolpakketten en andere cadeaus, ook een cheque van SRD 1000 ontvangen van de sponsoren. Van wiskunde specialist Ewald Levens hebben ze ook wat extra geld meegekregen: SRD 250 voor de drie die een tien hebben gehaald voor Rekenen en SRD 150 voor de twee die een 9 hebben gescoord. 

Sarah, een van de meest excellente leerlingen, vindt het “echt heel goed” dat er 5 allerbeste geslaagden zijn. “Want dat geeft aan dat er Suriname vooruit gaat want vorig jaar was er maar eentje.”  Ze geeft aan dat ze nooit schoolwerk heeft laten liggen. “Spaar het werk nooit op en luister altijd goed naar de juf,” geeft ze mee. “Als ze iets vaak herhaalt dan weet je dat het een repetitievraag is.” De Vrije school heeft wederom een prijs gewonnen. De school heeft dit keer weer de meeste Go Glo-ers geleverd: 16. De school is bedacht  met een cheque van SRD 3.500. 

Robert Hahn, president van Rotary Club of Paramaribo Residence, is dik tevreden met het verloop van de ceremonie. Hij merkt op dat door de covid-situatie de organisatie anders moest gebeuren “Dit is de 19e keer dat we Go-Glo hebben georganiseerd maar dit is de meest bijzondere die we hebben gehad,” geeft hij aan. “Noodgedwongen door de situatie maar ik heb al gehoord dat een ‘nieuwe trend is ingezet’ en dat waarschijnlijk dit de nieuwe vorm van Go Glo gaat zijn.” 

René Gompers
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com