Districtsbewoners ingelicht over COVID-19-maatregelen

De influencers van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) zijn begonnen aan het bewustmaken van districtsbewoners over de COVID-19-maatregelen. Deze groep, die afgelopen week bereid gevonden is om bij te dragen in de voorlichting om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft op 9 januari een bezoek gebracht aan Brownsweg in het district Brokopondo en Atjoni in het district Sipaliwini.
In deze gebieden werd de boodschap om zich te houden aan de COVID-19-maatregelen naar de mensen gebracht. Ook mond- en neuskapjes en handsanitizer werden verdeeld. Naast de influencers bestond het team uit een vertegenwoordiger van de Big 5 Foundation, Cindy Kwadjani, en de bestuursdienst van het ressort Atjoni, Boven Suriname, de secretaris Aigene Mai.
Het is opgevallen dat vele bewoners weinig geloof erin hebben, dat er sprake is van een COVID-19-pandemie in Suriname. Velen lopen nog rond zonder een mond- en neusbedekking.
Sommige bewoners hebben te kennen gegeven, dat zij ook behoefte hebben aan voorlichting over huiselijk geweld en druggebruik. De Juspol influencers zullen zich voorlopig echter focussen op de COVID-19-maatregelen en in een later stadium op criminaliteitsbestrijding. De overige districten zullen de komende weken worden aangedaan.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald