Directeur zwijgzaam over gezondmaken SLM

02/04/2021 00:00 – Van onze redactie

Paul de Haan hield donderdag een presentatie voor onder anderen president Chandrikapersad Santokhi hoe de SLM gezond te maken. : CDS  
PARAMARIBO – Paul de Haan wilde donderdag tegenover de Communicatiedienst Suriname (CDS) niet uitweiden over het plan hoe de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) gezond te maken. Wel zei de directeur dat “in ieder geval” president Chandrikapersad Santokhi “hoopvol” was na de presentatie, die de Nederlander “de basis van het herstelplan” noemde.
De opdracht vanuit de regering blijft dat er wordt gewerkt aan de levensvatbaarheid van het bedrijf. “Er is een tijdsperiode bepaald waarbinnen duidelijke progressie binnen het traject verwacht wordt vanuit de regering”, zei minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme. “We hebben SLM een kans gegeven. Laten we met z’n allen onze neuzen in één richting laten wijzen”, was de oproep van de bewindsman.
Jubithana, die sprak over een “uitdagende periode” en de SLM eerder “baby van de staat” had genoemd, onthulde tegenover de CDS dat er donderdag “operationele beleidsmatige zaken” zijn gepresenteerd om te laten zien welke richting de SLM op gaat. Ook is aangegeven hoe zal worden ingespeeld op de uitdagingen. Verder is gesproken over het aanpassen van het routenetwerk aan de huidige tijdsgeest, besparingen en verdienmogelijkheden.
De Haan werd een kleine maand terug aangesteld als directeur van de national carrier. Op 9 maart noemde president-commissaris Rajen Pahladsingh hem “de beste persoon die op basis van zijn curriculum vitae past bij de profielschets van het bedrijf”. De Nederlander kreeg een contract van drie jaar om het bedrijf met duidelijke instructies te leiden. De SLM is met een schuld van ongeveer 102 miljoen US dollar financieel helemaal aan de grond.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname