door Ivan Cairo
PARAMARIBO — Er is geen sprake van opzet dat cursisten die bij de Luchtvaartdienst worden opgeleid als luchtverkeersleiders nog niet kunnen worden uitbetaald door het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Estrea Noordzee, directeur Transport bij TCT, zegt in reactie op beweringen van ontevreden cursisten tegen de Ware Tijd dat de trage ambtelijke molen de oorzaak is van het ongerief.
Woedend over het uitblijven van de betaling uitten ontevreden cursisten tegenover de media hun misnoegen. Noordzee houdt de krant voor dat het raadsvoorstel voor de uitbetaling op 8 april aan de minister van TCT is afgegeven. Vervolgens gaf het ministerie van Financiën en Planning op 30 april goedkeuring voor de uitbetaling waarna de stukken zijn teruggestuurd naar TCT.
“Als dit hun werkhouding is, wat zal het niet zijn wanneer ze als luchtverkeersleider zijn aangesteld”
Transport-directeur Estrea Noordzee
Stukken blijven liggen
Echter, de documenten zijn niet door het secretariaat van de minister van TCT doorgestuurd naar de vicepresident voor bekrachtiging. “De stukken zijn blijven liggen op het secretariaat van de minister. De minister treft in deze geen blaam, omdat hij in de veronderstelling verkeerde dat het stuk, zoals gebruikelijk, was doorgestuurd naar de raad van ministers voor afhandeling”, verklaart Noordzee.
Nadat de cursisten begonnen te mopperen en een onderzoek werd ingesteld waarbij duidelijk werd dat de stukken ook niet bij de raad van ministers waren terechtgekomen, werd ontdekt dat ze bij TCT waren blijven liggen. Op 7 november zijn de documenten naar de raad van ministers gestuurd en op 11 november werd een raadsstuk gemaakt om de uitbetaling te fiatteren. Echter, Noordzee zegt dat vanwege de korte tijdspanne en de bureaucratische rompslomp bij de overheid de uitbetaling nog niet heeft plaatsgevonden.
Geen risico nemen
Volgens de directeur worden de leerling-luchtverkeersleiders door anderen opgestookt om trammelant te maken. Ze keurt hun gedrag en de wijze waarop zaken in de media zijn gebracht en verwoord af.
De mensen is gevraagd voorlopig niet op het werk te verschijnen. “Ze zijn nog in opleiding en nu al is hun werkhouding niet goed. Als dit hun werkhouding is, wat zal het niet zijn wanneer ze als luchtverkeersleider zijn aangesteld”, merkt Noordzee op.
Om stagnatie in het luchtverkeer te voorkomen, is de mensen gevraagd voorlopig thuis te blijven, totdat de uitbetaling van hun tegemoetkoming heeft plaatsgevonden. “Ik kan geen risico nemen om ze bij de operatie te laten en het luchtverkeer wordt dan platgelegd. Dat kunnen we ons met de feestdagen niet permitteren.”
- VSB over MoU met Chinalco: ‘Exporteren van bauxiet is uitve…..
- Maatschappelijke groepen eisen herbenoeming Desiré Bouterse…..
- Twintig penitentiaire ambtenaren worden getraind tot casem…..
- Regering komt met vrijstelling bedrijfsleven tegemoet..
- Klachten van diefstal uit koffers van reizigers die Surinam…..
- President Santokhi: “Niet verstandig om oliecontracten te p…..
- Douanediensten Suriname en Nederland gaan intensiever samen…..
- Bouva wil weten waarom ministers Nurmohamed, Amoksi en Rama…..
- ‘Vrijwilligerswerk doen is een roeping’..
- Wereldwijde storing treft WhatsApp, Instagram en Facebook..
- VMS: ‘SZF-patiënten moeten voortaan contant betalen’..
- Storing bij Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger en Thr…..
- Inheemse dorpen West-Suriname eisen opschorting MOU met Chi…..
- Boothouders voelen zich in de steek gelaten..
- Inheemse dorpen West-Suriname: MOU Chinalco moet on hold..
- Bronto Somohardjo: ‘ik ben niet gedeporteerd en ik heb geen…..
- VMS eist vanaf 16 december contante betaling voor SZF-patië…..
- Brunswijk eist zijn geld terug van Bronto Somohardjo na per…..
- Richano Santokhi geschorst door Bibis..
- Criminaliteit in Suriname bedreigt veiligheid..
- Van Dijk vraagt CHof toetsing hoofdstuk 5 grondwet..