Ruben Ravenberg, directeur bij Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), legt de opdracht van stichtingsvoorzitter Meredith Vitolie om de ontheffing van de manager Export, Reshma Sewgobind-Ramanand, terug te draaien, naast zich neer. “Ik wil u aan het begin van dit schrijven aangeven dat ik resoluut geen gevolg zal geven aan uw opdrachten/verzoeken in uw voornoemd schrijven, omdat het bestuur met dit schrijven duidelijk bezig is mijn gezag en aanzien in mijn functie als algemeen-directeur te ondermijnen/saboteren. Daarnaast wil het bestuur ook op de stoel van de algemeen-directeur gaan zitten en bepalen hoe de uitvoering in de praktijk moet geschieden, wat absoluut geen taak is van het bestuur”. Aldus een passage uit een ferme reactie van Ravenberg aan de SBB-voorzitter.
Tekst Ivan Cairo
Beeld Facebook pagina Abop
Enkele dagen terug werd Ravenberg per brief door Vitolie geïnstrueerd de ontheffing ongedaan te maken. De directeur voert aan dat Vitolie zich door persoonlijke en politieke belangen laat leiden en benadrukt dat hij op geen enkele wijze desavouering en ondermijning van zijn functie zal accepteren “ook niet van het hoogste politiek-bestuurlijk gezag.”
“Mijn genomen besluiten blijven daarom recht overeind en laat het duidelijk zijn dat ik nimmer van standpunt zal veranderen, welke wegen u als bestuur ook wil bewandelen om uw zin te krijgen“
Illegaliteit en corruptie uitroeien
Ravenberg stelt dat zijn beleid nimmer gericht is op het faciliteren van politiek en eigen belang “maar wel op het uitroeien van illegaliteit en corruptie.” Hij muteerde Sewgobind-Ramanand en plaatste de afdeling Export onder zijn direct gezag, vanwege onregelmatigheden die hij had geconstateerd.
De directeur zegt bestuursleden geen ruimte te zullen geven om te maken en te breken bij SBB en wijst hen voorts op hun de taken en bevoegdheden die zijn vastgelegd in de statuten van de stichting. “Laat het duidelijk zijn dat SBB eigendom is van het Surinaamse volk en niet van een toevallig bestuur dat voor mij duidelijk eigen en politieke belangen stelt boven het Surinaamse belang waarvoor de SBB is opgericht.
De directeur merkt op dat indien het SBB-bestuur vindt dat hij de ontheffing van Sewgobind-Ramanand moet terugdraaien het hem voor de rechter moet dagen. “Ook in artikel 8.2 is duidelijk aangegeven hoe u als bestuur moet optreden tegen de algemeen-directeur, indien u zich ervan bewust bent dat ik mijn werk niet correct uitvoer.”
De SBB-directeur voert in de brief aan Vitolie waar de Ware Tijd de hand op heeft weten te leggen ook een app-bericht aan dat penningmeester van het SBB-bestuur K. Joerawan naar hem had gestuurd. Daarin wordt een beroep gedaan op zijn integriteit. “Het appbericht van uw penningmeester aan mij duidt duidelijk aan dat ik voor hem pas integer ben zolang ik niet aan zijn partijgenoten en eventueel zijn belangen kom”, stelt Ravenberg. Hij vraagt zich af waarom de penningmeester een soortgelijk appbericht niet had gestuurd toen hij twee directeuren – G. Corinde en Y. Koempai – die hoger in de hiërarchie zijn dan Sewgobind-Ramanand had vervangen.
Heilige huisjes intrappen
Volgens Ravenberg is het algemeen bekend dat SBB wordt gezien als een van de meest corrupte staatsbedrijven van het land. Hij zegt met zijn beleid een ander beeld bij de samenleving te zullen scheppen over het bedrijf.
Ravenberg merkt op dat in de statuten is aangegeven hoe de algemeen-directeur moet handelen bij het aanstellen, schorsen of ontslaan van stafmedewerkers. In de statuten staat niet dat bij reshuffling of ontheffing van stafmedewerkers toestemming van het dagelijks bestuur nodig is.
In artikel 81.a is ook vastgelegd dat de algemeen-directeur de algehele coördinatie van de werkzaamheden van het bedrijf heeft. “Op basis van dit artikel mag ik een besluit nemen hoe de werkzaamheden het best door mij gecoördineerd kunnen worden. Mijn genomen besluiten blijven daarom recht overeind en laat het duidelijk zijn dat ik nimmer van standpunt zal veranderen, welke wegen u als bestuur ook wil bewandelen om uw zin te krijgen”, aldus de directeur. Hij voegt eraan toe schoon schip te zullen maken met de onregelmatigheden binnen het bedrijf.
“Laten degenen die hun belangen in gevaar zien komen hun borst maar nat maken, want de SBB onder mijn leiding komt eraan, omdat onder mijn leiding bij de SBB geen plaats is voor etnische en/of politieke hokjesvorming. Ik zal daarom alle heilige huisjes die men binnen SBB denkt op te richten en te behouden keihard intrappen en met de grond gelijk maken.” Ravenberg roept het bestuur ten slotte op deze kwestie als afgedaan te beschouwen en terug te keren naar de orde van de dag omdat onder zijn leiding bij SBB, Sewgobind-Ramanand niet meer op de afdeling Export te werk zal worden gesteld.
- Dc Saramacca trapt op zere teen politie..
- Vader krijgt 30 jaar celstraf voor levend verbranden 17-jar…..
- “Wij van de ABOP gaan dit niet accepteren!”..
- Toename hiv baart Volksgezondheid zorgen: binnenkort bewust…..
- Franse regering gevallen: chaos in politiek instabiel Frank…..
- Franse autoriteiten ontmantelen opnieuw drugsnetwerk met Su…..
- Ontroerend moment bij aansteken lichten reuzenkerstboom..
- Tweedaagse workshop gericht op strategisch plan voor verkee…..
- Surinaamse voetbalsters ook langs Saint Vincent en de Grena…..
- Suriname en EU versterken samenwerking tijdens 11de Partner…..
- Onderminister Ramsukul doet afstand van particulier bedrijf..
- Royal Breeze Vacatures..
- Cynthia Carmen & Kenneth Slooten..
- Dertig jaar voor vader die enige dochter middels woningbran…..
- Genocide in Palestina: Trauma en Empathie..
- Somohardjo: ‘Ik werk vanaf nu alleen met de VHP’..
- Misiekaba, take your bundle and disappear, never come back!..
- Mungra: “GBB-minister moet naar de rechter tegen presidenti…..
- Elektriciteitsnet Cuba weer online, maar velen nog steeds z…..
- Reactie politie over uitspraak DC Saramacca, nadat bewoners…..
- Kinderafdeling MMC in brand gevlogen..