Dinotha Vorswijk wordt nieuwe minister GBB

18/07/2021 23:32 –

Dinotha Vorswijk ruilt de functie van DNA-lid in voor het ambt van minister.  
PARAMARIBO – “Politiek strategisch is zij de beste kandidaat en ze heeft ook de capaciteiten.” Met deze uitleg motiveert Humphrey Dundas, hoofdbestuurslid van de Abop, de keus van Dinotha Vorswijk als nieuwe minister van Grondbeleid en Bosbeheer. “Ze gaat ervoor en ze zal land en volk niet teleurstellen”, garandeert de woordvoerder zondag.
Dundas benadrukt dat de nieuwe minister als opdracht heeft om het belang van alle Surinamers te dienen. “We weten dat het geen gemakkelijk ministerie is, maar als partij staan we 100 procent achter haar.”
Vorswijk volgt Diana Pokie op die maandag haar portefeuille beschikbaar stelde. Twee dagen daarna heeft president Chandrikapersad Santokhi haar eervol ontslag verleend. Pokie viel begin mei in ongenade bij de Abop-top omdat ze zou hebben gehandeld tegen de instructies van de partij.
Zelf ontkent de ex-minister al de beschuldigingen over controversiёle uitgifte van concessies. Echter, na onderzoek van een speciale commissie is ook de president tot dezelfde conclussie gekomen.
Vorswijk, fractieleider van de Abop in De Nationale Assemblee, was samen met collega-parlementariërs Edgar Sampie en Miquella Soemar-Huur naar voren geschoven om Pokie op te volgen.
Tijdens de structurenvergadering van zondag werd unaniem voor Vorswijk gekozen. Het proces tot beëdigng van haar tot minister zal volgens Dundas al in de nieuwe week worden ingezet. Haar plek in het parlement zal worden ingevuld door Wakhi Renet.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname