‘Digitaal winkelen eerder noodzaak dan luxe’

13/09/2020 00:00 – Merredith Bruce

 
PARAMARIBO – De Vereniging Surinaamse Winkeliers (VSW) is positief over mogelijkheden die voor consumenten worden ontwikkeld om digitaal inkopen te doen. Hoewel hij erkent dat het sociaal contact hiermee enigszins komt weg te vallen, zegt voorzitter Raymond Hasnoe dat vooral in de huidige Covid-19-situatie deze mogelijkheid “eerder een noodzaak is dan luxe”. Hij reageert tegenover de ware Tijd op de woensdag gelanceerde applicatie ‘Ai One Groceries’.
De ontwikkelaars spreken van het eerste mobiele handelsplatform in Suriname. De applicatie die door ‘Apptastic’ is ontwikkeld, biedt consumenten de mogelijkheid om veilig en efficiënt inkopen te doen. Er is een overzicht van de producten en de prijzen; voorlopig alleen snelle consumptiegoederen zoals brood, melk en boter.
Nadat de klant een keuze heeft gemaakt, wordt de bestelling klaargelegd door de winkelier. De bestelling hoeft alleen te worden opgehaald en betaald op een tijdstip dat ook in de applicatie kan worden aangegeven, staat in een persbericht. Digitaal afrekenen wordt binnenkort mogelijk.
Hasnoe stelt dat sommige mensen het uit huis gaan om boodschappen te halen als een soort uitje ervaren, terwijl er een andere groep is die – juist vanwege de pandemie – uit voorzichtigheid ervoor kiest om digitaal te winkelen. Als winkelier zegt hij dat het fysiek contact wel gewenst is, “maar je moet rekening houden met de situatie waarin we zijn”. Hij noemt het van belang dat er betrouwbaar te werk wordt gegaan. “Hoeveel verdienen zij erop en hoe duurder wordt het product als je via de applicatie bestelt”, vraagt hij zich onder meer af.
De ‘Ai One Groceries’-app is volgens Apptastic gratis te downloaden en er zijn geen kosten aan verbonden. Met een bijdrage vanaf SRD 100 per maand kunnen ondernemers hun eigen virtuele winkel opzetten in de applicatie. Er is vooralsnog één winkel te vinden in de app, maar het bedrijf verwacht dat “nog veel meer winkeliers” zich zullen aansluiten.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname