Digicel introduceert snellere internetverbinding

15/12/2020 10:41 – Arjen Stikvoort

Digicel Suriname-directeur Deonarine Gopaul (l) proost met zijn staf op de nieuwe snellere internetverbinding die maandag werd geïntroduceerd.  
PARAMARIBO – Digicel heeft maandag het Long Term Evolution-netwerk (LTE) in Suriname geïntroduceerd. Het is een tien keer snellere verbinding dan tot nu toe door het bedrijf werd aangeboden en biedt veel meer mogelijkheden via de beschikbare apps van deze provider.
Deonarine Gopaul, topman van Digicel Suriname, zegt dat het bedrijf zich sinds zijn vestiging in het land dertien jaar geleden, heeft beijverd om de internationale technologie zoveel mogelijk bij te benen. Tegen die achtergrond mag de introductie van het LTE-netwerk worden gezien.
Vooralsnog beschikken Paramaribo, Comme- wijne en Wanica erover. “Eind maart zullen we uitbreiden naar Saramacca, Albina, Marowijne en Nickerie.” Het uiteindelijke doel is heel Suriname te bestrijken. Tachtig procent van de klanten heeft al een smarttoestel met een Digicel simkaart die nodig is om op het LTE-netwerk te komen.
Er is sinds de vestiging in Suriname twintig miljoen US dollar geïnvesteerd en met vallen en opstaan zijn goede resultaten bereikt. Met het nieuwe LTE-netwerk wordt de consument verder tegemoet gekomen. Overigens, het bedrijf wil zich ook gaan richten op de zakelijke markt. Eugenie Haynes, hoofd van de marketingafdeling, wijst erop dat die sector ook heel belangrijk is.
Vooral de kleine ondernemer kan via een gratis app allerei producten gratis aan de man brengen op een heel makkelijke en snelle manier en contact met klanten onderhouden.” Haynes verwacht dat Suriname veel profijt gaat hebben van het LTE-netwerk, omdat het onderzoeksbureau McKinsey heeft vastgesteld dat bij 10 procent meer breedband, het bruto nationaal product met 1,4 procent toeneemt. Dus het ‘nieuwe’ netwerk zal een positieve spin-off hebben voor de slechte economie waarin we nu zitten.”
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname