Digicel doet officieel launch LTE-netwerk

Digicel heeft gisteren zijn LTE-netwerk officieel gelanceerd. 4G ofwel LTE (Long Term Evolution) is de vierde generatie van het mobiele telecomnetwerk. Het 4G netwerk biedt tot tien maal sneller en stabieler mobiel internet dan het huidige mobiele netwerk. Eugenie Haynes, head of marketing van Digicel, geeft aan het nieuwe netwerk vandaag fysiek op gaat wat betekent dat 60 procent van Digicel klanten meteen aangesloten wordt aan het nieuwe netwerk.
Het geüpdatet netwerk is in eerste instantie beschikbaar voor de klanten van Digicel Paramaribo, Wanica en een deel van Commewijne. In de loop van volgend jaar gaat Digicel LTE ook uitbreiden naar de overige districten. Haynes legt uit dat Digicel zes jaar terug het 4G-netwerk had gelanceerd en dat zij nu pas zover is om zijn klanten de gelegenheid te geven om de ‘beste digital life’ te laten leiden.
“We kunnen de mensen eindelijk de gelegenheid geven om hun grenzen te verbreden buiten de fysieke grenzen,” zegt ze. Tachtig procent van de klanten beschikt over de mogelijkheid om meteen over te schakelen naar LTE. Anderen zullen bij Digicel moeten zijn om een nieuwe simkaart te krijgen, zodat ze over kunnen schakelen op het nieuwe netwerk.
Digicel heeft gemeend om meer opties te bieden met het LTE-netwerk, zodat mensen zich toch verbonden voelen en niet geïsoleerd en dat doen ze met een portfolio van zeven applicaties. Deze zeven app’s zijn: BiP voor gemoderniseerde berichtgeving, video- en spraakoproepen, gaming en marktplaatsen, Billo voor cloudopslag, D’Music voor muziek, GoLoud voor tien lokale radiostations en podcasts, PlayGo voor tv-streaming en SportsMax voor alles dat te maken heeft met sport. En, bovenop dat alles, is er de MyDigicel app, Digicel’s zelfzorgbestemming.
Deonarine Gopaul, CEO voor Suriname, geeft aan dat Digicel niet verder kon als alleen telecommunicatie provider. Hij haalt aan dat de klanten aan het veranderen zijn en de mensen willen applicaties hebben, zaken op tijd krijgen en het moet online zijn. “Ze willen naar hun favoriete radiostation luisteren vanuit hun telefoon, ze willen streamen,” licht hij toe. Digicel heeft geëvalueerd en is nagegaan hoe ze zijn klanten tegemoet kan komen, op basis van wat ze willen. “We hebben onszelf opnieuw uitgevonden en noemen onszelf als een digitale operator,” zegt de CEO.
Gopaoul legt uit dat door het upgraden van hun netwerk zij hun klanten het beste ervaring kunnen aanbieden. Het implementeren van LTE is in twee fasen gesteld. De eerste fase betreft het bieden van het geüpdatet netwerk aan een deel van de kustvlakte te weten Paramaribo, Wanica en Commewijne. De tweede fase die in maart ingaat, betreft het netwerk brengen naar de overige districten als Marowijne, Nickerie, Saramacca en anderen. Hij merkt op dat deze stap van Digicel slechts het begin is van nog veel dat moet komen.
Vishmohanie Thomas

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald