Dieven houden huis bij Paramaribo Zoo

29/12/2020 18:01 – Arjen Stikvoort

Paramaribo Zoo-directeur John Altenberg. :  
PARAMARIBO – In de nacht van zondag op maandag is de Paramaribo Zoo ‘leeggedragen’. Een groep van vermoedelijk vier daders heeft kans gezien tal van materiële spullen als laptops, een rice-cooker, een verdovingsgeweer en geld te ontvreemden.
De bewaker kwam er niet ongeschonden uit. Hij kreeg een klap op het hoofd en zijn privéauto werd meegenomen. Het voertuig is in de buurt van Weg naar Zee uitgebrand aangetroffen, vertelt een zeer aangeslagen directeur John Altenberg aan de Ware Tijd. “In al die tijd dat ik hier directeur ben, heb ik zoiets nog nooit meegemaakt. Het is verschrikkelijk wat de medewerker is aangedaan.”
De bewaker is in de vroege ochtend naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gebracht. Omdat zijn mobiele telefoon ook is gestolen, kan er geen contact met hem worden gemaakt. “We weten niet hoe de situatie is. Waarschijnlijk is de bewaker nu thuis”, aldus Altenberg.
De daders zijn vermoedelijk bewust gekomen voor geld, maar volgens de directeur hebben ze dat niet kunnen vinden en hebben ze daarom een hele ravage aangericht. “Alles is overhoop gehaald. De boel ziet er gewoon verschrikkelijk uit. Materiële schade kun je nog oplossen, maar immateriële schade blijft je nog heel lang na. Het is een grote klap voor de dierentuin.” Altenberg zegt dat de dieren ongedeerd zijn gebleven. De politie heeft de zaak in onderzoek.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname