Dienstverlening banken beperkt tot drie dagen tijdens full lockdown

De dienstverlening bij de banken is vanaf 31 mei tot en met 18 juni beperkt tot drie dagen in de week. Het besluit volgt na de door de regering aangekondigde full lockdown. De Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) beperkt zich ook tot de drie dagen ter bescherming van haar medewerkers en klanten.
De banken hebben bij voorkeur een digitale dienstverlening. De fysieke dienstverlening is beperkt en uitsluitend op de maandag, woensdag en vrijdag. Op de samenleving wordt het beroep gedaan om de berichten van hun huisbank te volgen voor meer informatie over de aangepaste dienstverlening en openingstijden.
Het lokale interbancaire en internationale betalingsverkeer heeft dagelijks normaal voortgang, schrijft de SBV. Verder geven zij aan dat alle pinautomaten optimaal worden aangevuld in deze periode. Burgers worden aangeraden om zoveel als mogelijk met de pinpas, online- en mobile banking en wallets te betalen, omdat dit efficiënter, veiliger en hygiënischer is dan betalen met contanten.
De essentiële dienstverleners kunnen op afspraak grote kasstortingen doen, meldt de SBV. Deze dienstverleners moeten bij hun huisbank informeren naar de mogelijkheden. “Houdt u zich aan de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen en blijf zoveel als mogelijk thuis. Blijf de social media pagina’s en website van uw huisbank volgen. Voor specifieke vragen, bevelen wij u aan contact op te nemen met uw huisbank,” meldt de bankiersvereniging.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald