Diana Pokie keert ABOP de rug toe

Oud-minister en oud-parlementariër Diana Pokie, heeft vandaag haar lidmaatschap opgezegd bij de ABOP. Precies drie jaar na de verkiezingen van 2020, toen zij nog lijsttrekker was in Brokopondo voor deze partij, keert zij het vandaag de rug toe.

In een brief aan partijvoorzitter Ronnie Brunswijk dankt de politicus voor de kansen geboden om het volk te dienen als minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) en als ABOP-parlementariër. Zij heeft heel kort als minister aangezeten, waarna zij haar ontslag indiende in juli 2021.

Pokie gaat zich naar alle waarschijnlijkheid aansluiten bij de NPS. Voordat zij bij de ABOP zat, was zij lid van de BEP.

De opzeggingsbrief van Pokie

Eerder, op 2 mei 2023, heeft ABOP-woordvoerder Humphrey Dundas onze nieuwsdienst laten weten dat Pokie nog altijd welkom is in de partij. Ook zei hij dat haar alle succes wordt toegewenst, mocht zij inderdaad vertrekken. Dundas deed toen uit de doeken dat er verschillende lijmpogingen zijn geweest. Hij verzekerde ook: ‘de ABOP is nogsteeds in Brokopondo’, reagerend op de vraag als de ABOP achterban verliest met het vertrek van Pokie.

Het gesprek met Dundas op 2 mei:

..