Diakonessenhuis stelt 50 Covid-19-bedden beschikbaar

17/08/2020 19:48 – Van onze redactie
 
PARAMARIBO – Vanaf maandag zal het Diakonessenhuis ook Covid-19-patiënten opvangen. In het weekend deed het ministerie van Volksgezondheid het verzoek daartoe. Diakonessenhuis stelt maximaal vijftig bedden beschikbaar: maximaal 22 voor positieve patiënten en 28 voor quarantaine en suspecte Covid-19-patiënten. In een later stadium kan die capaciteit worden uitgebreid met nog eens 28 bedden, inclusief vier IC-bedden, in de nieuwbouw van het ziekenhuis.
Het ziekenhuis openstellen voor de opvang van Covid-19-patiënten is niet zonder gevolgen. “De consequentie is wel dat de reguliere zorg over de gehele linie beperkter kan worden geleverd vooral als gevolg van verminderde personele beschikbaarheid hiervoor”, aldus de leiding van het Diakonessenhuis.
Het ziekenhuis heeft eerder steun verleend in de vorm van het beschikbaar stellen van gezondheidswerkers en logistiek. Echter, nu onder meer het Regionaal Ziekenhuis Wanica door zijn opnamecapaciteit heen is, werd bij Diakonessenhuis aangeklopt door de regering. De leiding stemde in vanwege haar nationaal verantwoordelijkheidsgevoel en zorgplicht naar de gemeenschap toe.
Eerder werden er geen Covid-19-patiënten verpleegd. Verdachte gevallen, die in het ziekenhuis positief waren getest, werden overgebracht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Terwijl er werd gewacht op de uitslag van de test werden deze personen op de derde etage afgezonderd en verpleegd.
De leiding van Diakonessenhuis benadrukt dat de verdeling van Covid-19-patiënten over de verschillende instelling centraal via de infectiologen van het managementorgaan geschiedt en niet naar eigen keuze van suspecte of positieve Covid-19-patienten.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname