Diakonessenhuis neemt weer patiënten op

05 Nov, 00:00

De opnamestop voor het Diakonessenhuis is opgeheven. De reagentia voor het VBB-apparaat voor het krijgen van een volledig bloedbeeld, zijn gisteren geleverd. Het Astrup (bloedgassen) apparaat dat stuk was, is intussen weer gemaakt. Hiervoor zijn onderdelen van een defect apparaat uit een ander ziekenhuis gebruikt. Algemeen directeur Clyde Cairo zegt aan Starnieuws dat het apparaat nog getest moet worden. Hij verwacht dat donderdagmiddag dat wel het geval zal zijn. Het Astrup apparaat wordt gebruikt voor patiënten van de Intensive Care Unit. 

De directie had dinsdag besloten dat door beperkte labonderzoeksmogelijkheden het onverantwoord is om patiënten met ernstige gezondheidssituaties nog op te nemen in het ziekenhuis. Nu de reagentia binnen zijn, is er geen reden meer om de opnamestop te handhaven. Dat ander apparaat is voor acute gevallen alleen. Het Diakonessenhuis heeft vier bedden op de Intensive Care Afdeling. 

Cairo is bezorgd over de algehele situatie van de gezondheidszorg. De ziekenhuizen kunnen nauwelijks het hoofd boven water houden. Door de unificatie van de wisselkoers zijn de kosten verder gestegen, terwijl de ligdagtarieven vanaf sinds 2014 niet zijn aangepast. Het ziekenhuis heeft ook niet de gedeclareerde kosten ontvangen. Er moeten structurele besluiten worden genomen opdat niet steeds in een vicieuze cirkel wordt gedraaid, zegt Cairo.

Advertenties

Wednesday 04 November

Tuesday 03 November

………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com