D&F group verricht vrijwillig werkzaamheden bij ziekenhuizen

De welbekende D&F Group of Companies aan de Brokopondolaan heeft op 25 mei met een groep van vijf man vrijwillig werkzaamheden verricht in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Vanuit de zorg wordt er al geruime gezocht naar vrijwilligers om het werk lichter te maken voor de verpleegkundigen. De onderneming heeft gehoor gegeven aan de oproep en een dag uitgetrokken om te helpen.
In gesprek met Suriname Herald zegt Jurmain Van Troon, een van de oprichters en bestuurslid van D&F Group of Companies, dat de verpleegkundigen echt hulp nodig hebben. “Ik heb met mijn eigen ogen gezien. COVID is real en de druk is enorm op de gezondheidszorg. Die mensen werken heel hard. Ze moeten echt meer verdienen,” zegt van Troon.
Hij geeft aan dat een aantal mensen binnen zijn organisatie COVID-19 hebben opgelopen. Aangezien zij ervaring hebben met de ziekte weten ze wat het betekent om besmet te zijn met het virus en willen daarom hun bedrage leveren.
Zuurstofbommen Ze hebben onder andere geholpen met het verplaatsen van zuurstofbommen. “Als iemand echt ziek is, moet een zuurstofbom binnen 40 tot 45 minuten verwisseld worden. Je moet je dan voorstellen hoeveel werk dat is als je een aantal patiënten hebt. Dus het is geen grap. Mensen moeten voorkomen dat ze in het ziekenhuis belanden,” zegt Van Troon.
De bedoeling is dat ze regelmatig hun bijdrage zullen leveren om vrijwillig te gaan werken bij ziekenhuizen. D&F Group of Companies houdt zich bezig met verschillende ondernemingen. Dagelijks komen ze in contact met mensen. “Het is niet verantwoord om allerlei dingen te gaan doen, die het virus nog meer kunnen verspreiden. No go hor’ fesa, no go orga privé dansi. COVID-19 is real,” zegt hij tot slot.
Jerrel Harderwijk

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald