Deze week nieuwe top Regionale Ontwikkeling en Sport

02/11/2020 08:08 –

Mavrick Boejoekoe keert terug op het ministerie van Regionale Ontwikkeling. : dWT Archief  
PARAMARIBO – De directeuren en onderdirecteuren op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport worden uiterlijk dinsdag vervangen. Dat verneemt de Ware Tijd uit betrouwbare bronnen. De leidinggevenden worden maandag formeel op de hoogte gesteld door minister Gracia Emanuel. De Ware Tijd verneemt dat de mutaties al enige tijd geleden moesten hebben plaatsgevonden, maar om onduidelijke reden steeds zijn uitgesteld.
Naar verluidt komt Maverick Boejoekoe, oud-districtscommissaris van het Paramaccaans gebied, op de plaats van directeur Wilco Finisie. Boejoekoe was in 2012 tot districtscommissaris benoemd op voordracht van Abop. Maar in 2015 toen de regering-Bouterse II aantrad – Abop zat niet in de coalitie – werd hij ontheven door minister Edgar Dikan. Het heette dat de Paramaccaanse gemeenschap hem niet lustte.
Joraisa Pokie, jongere zus van minister Diana Pokie, volgt Wensley Misiedjan, directeur Duurzame Ontwikkeling Afro-Surinamers (Doas), op. Volgens de bronnen was Theo Jubitana, voorzitter van de Vereniging Inheemse Dorpshoofden in Suriname, voorgedragen als directeur Duurzame Ontwikkeling Inheemsen. Echter, de inheemse gemeenschap is verdeeld over zijn benoeming. De invulling van de post is aangehouden totdat er een geschikte kandidaat is.
Kelvin Koniki, voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement, wordt onderdirecteur administratieve diensten van Doas. Hij trad op 7 maart toe tot de Abop en was bij de verkiezingen van 25 mei kandidaat nummer 4 in Paramaribo, maar werd niet gekozen. Wie de overige onderdirecteuren worden is nog niet bekend. Enige tijd geleden werd Gordon Touw Ngie Tjouw (Abop nummer 14 in Paramaribo) benoemd als directeur Sport.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname